Acer Swift 3 SF314-52G-37VK, ultrabook cu Intel Kaby Lake R

Ultrabookul Acer Swift 3 SF314-52G-37VK face parte dintr-o serie nouă care impresionează prin designul elegant și componente de ultimă generație. Acest brand oferă ultraportabile cu cele mai avansate procesoare Intel – Kaby Lake R. Generația nouă de procesoare e mult mai bună datorită nucleelor suplimentare. Bineînțeles, sunt configurații multiple iar un Core i5-8250 e de ajuns pentru taskuri office (cu 50% mai performant decât anteriorul). Totuși, placa video GeForce MX150 e destul de lăudată deoarece e similară ca și performanțe cu GTX 950M.

Deci pot exista chiar și ultrabookuri cu configurație multimedia și nici nu poate fi prea accesibil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă e destul de compact, are un ecran de 14 inci cu panel IPS și rezoluție 1080p. Are unul dintre cele mai bune procesoare Core i5 – modelul 8250U Quad Core, iar acesta se poate compara cu un model i5-7300HQ (gaming). Nu e de ajuns placa video integrată pentru anumite sarcini (poate vreți să rulați jocuri), de aceea e prezentă și una cu memorie video dedicată – MX150.

Se mișcă excelent cu o memorie de 8GB și un SSD atât de generos – 512 GB. Are cam același dotări standard ca și un laptop, doar că datorită dimensiunilor sale nu poate avea unitatea optică DVD și tastatura numerică. Ambele dotări care lipsesc mi se par destul de inutile pentru că nu le folosiți decât foarte rar sau chiar deloc și ocupă spațiu.

Păreri pro și contra

Laptopurile cu construcție din aluminiu sunt plăcute la atingere dar și foarte ușoare – 1.6 kg. Îmi plac laptopuri pe albastru dar să nu fie o nuanță țipătoare și chiar nu-mi mai place cele pe negru pentru sunt prea clasice. Tastatura iluminată e o caracteristică prezentă doar pe variantele premium, dar mai sunt și alte dotări interesante: USB C, baterie cu autonomie maximă de 10 ore și WiFi ac.

Un astfel de laptop are și Windows 10 preinstalat și chiar dacă nu ar fi avut, se putea face cu un stick USB 3.0. Acer Swift 3 SF314-52G-37VK arată ca și varianta din prezentarea de mai jos. Sunt disponibile variante Swift 3 și pe alte culori, dacă vreți un model și pentru Ea.

Te-ar mai putea interesa