Acer Swift 1 SF114-33, laptop din categoria office

Acer Swift 1 SF114-33 e un laptop din categoria office echipat cu procesor Intel, ecran de 14 inci şi tastatură iluminată. Este bun pentru acasă sau la birou deoarece oferă o portabilitate excelentă şi siguranţă sporită (prin faptul că are cititor de amprente).

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Trebuie să ştiţi că vine în mai multe variante de echipare în funcţie de procesor, capacitate memorie RAM şi prezenţă/lipsă sistem de operare.
Din imaginea de alături se poate vedea modelul de culoare argintie, dar există şi o variantă aurie.


Pro: Stă foarte bine pe partea de portabilitate deoarece are o greutate de 1,3kg şi intră în categoria ultraportabilelor.
Ergonomia sa e una foarte bună prin prezenţa tastaturii iluminate, a ecranului cu panou IPS şi a greutăţii reduse.
Procesoarele care echipează laptopul pot fi Celeron sau Pentium. La benchmark scot un punctaj similar aşa încât alegerea între cele două tipuri de procesoare e o alegere ce ţine de gust.
Stă destul de bine pe partea de porturi deoarece are 3 USB, wireless ax şi HDMI.
Există şi variante cu Windows 10, dar şi modele mai ieftine cu EFI. Dacă cumpăraţi model cu EFi atunci vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick USB.

Contra: E un laptop doar pentru sarcini office, nefiind potrivit pentru jocuri ori sarcini multimedia (editări video etc).

Concluzie: Un astfel de model e pentru cei interesaţi de ceva pentru la şcoală ori la lucru. Nu e clasicul laptop cu Celeron deoarece are tehnologii la zi şi lucruri utile printre care aş reaminti: tastatura iluminată, cititor de amprentă, ecran cu panel IPS şi wireless ax.
Prezenţa ecranului FHD e un lucru interesant, dar nu ştiu cât de util având în veedere că diagonala e de 14 inci.

Te-ar mai putea interesa