Acer S7-391-73514G25aws

Acest ultrabook Acer S7-391-73514G25aws e un alt model sin seria 7, doar că acesta oferă un SSD de 256 GB și un procesor Core i7. Personal, aș opta pentru cel cu i5 și SSD de 128 GB deoarece e mai ieftin și nu nevoie de o viteză de procesare așa de mare pentru un laptop ca acesta. Are o construcție robustă din aluminiu și magneziu, dar e și foarte subțire. Având în vedere că are un ecran de 13.3 inci, pot spune că e o alternativă bună la actualele ultrabookuri și chiar și la Macbook Air. Spre deosebire de acelea, acesta aduce un ecran senzitiv de tip IPS și o tastatură care se aprinde automat cât luminozitatea din jur scade. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Spatele
Spatele

Specificații tehnice

Procesorul său e des întâlnit pe laptopuri, în special dacă sunt ultrabookuri. E nevoie de un astfel de procesor deoarece bateria e mică iar un procesor cu frecvență mare are și un consum considerabil. E un Core i7-3517U de 1.9 GHz care e cel mai nou din seria sa și are o placă video Intel HD 4000. Deci pentru vizionarea de filme 720p sau 1080p, placa Intel se descurcă excelent.

Nu știu cât de util e un ecran FullHD având în vedere că e de doar 13.3 inci, dar pentru cei care vor detalii, e numai bun. E un model de tip IPS care e dotat cu tehnologie Multi-Touch. Deci poate fi folosit chiar și fără mouse iar pe viitor s-ar putea ca touchpad-ul să fie eliminat datorită faptului că nu mai e util.

Multitaskingul e decent cu cei 4GB de RAM, iar viteza de pornire a aplicațiilor e decentă având în vedere că are un SSD de 256GB. Pe partea de dotări pot spune că nu-i lipsește nimic și spun asta deoarece la astfel de dimensiuni, are destule: cameră web HD, difuzoare stereo, HDMI, USBuri 3.0, bluetooth, WLAN, card reader și baterie de 4 celule. Autonomia e satisfăcătoare pentru 4 celule – 4-5 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu Windows 8, construcție din magneziu și aluminiu, ecran IPS cu multi-touch, tastatură iluminată, ecran FullHD și pornește rapid.

Minusuri: e destul de scump.

Concluzie

Nu sunteți nevoit să optați pentru exact acest Acer S7-391-73514G25aws, există și varianta cu i5 care mi se pare la fel de bună sau chiar și un model de la concurență. Dacă nu v-ați făcut o idee prea bună vizionând pozele de sus, vă invit să vizionați o scurtă prezentare a sa în clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa