Acer S5-391-73514G25Akk

Acest ultrabook Acer S5-391-73514G25Akk e următorul model oferit de acest producător și care e varianta mai nouă a lui S3. Deci pot fi confundate ușor însă dacă le comparați, veți observa diferența la partea hardware. Din păcate nu e prea accesibil, motiv pentru care există alternative cu plăci video dedicate și chiar și cu tastaturi iluminate. Deasemenea există ultrabookuri cu rezoluție Full HD, dar la ecrane mai mici de 15 inci nu-i prea văd rostul. Oricum acest Acer S5 are o carcasă robustă, tastatură plăcută, SSD mare, port Thunderbolt, e ușor și subțire. Mai precis are doar 1.3 kilograme iar pentru un model de 13.3 inci, e foarte bine. Dacă vă interesează un astfel de ultrabook, trebuie să știți că Aspire S5-391-73514G25Akk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-3517U e unul IvyBridge de 1.9 GHz și e însoțit de placa Intel HD 4000. Acesta vă ajută să măriți autonomia tipică pentru bateriile de 4 celule, de la 3 ore la 6 ore și ceva. Deci în 6 ore puteți face o mulțime de lucruri: navigați pe web, folosiți diverse aplicații sau vizionați un filme. Ecranul lucios de 13.3 inci are o rezoluție HD care e suficientă pentru un laptop de tip office.

Atât memoria RAM de 4 GB cât și SSDul de 256GB sunt foarte bune și nu cred că am ce să le reproșez.  Restul dotărilor sunt foarte bune pentru cât de subțire e, dar să nu vă așteptați la unitate DVD. Spre deosebire de multe modele, acesta are port Thunderbolt care a fost anunțat atât pentru produsele marca Apple cât și pentru produsele altor producători (poate fi găsit pe laptopurile cu chipset Intel). Viteza de transfer a datelor e de 20 Gb pe secundă și nu cred că există vreun dispozitiv care să aibă o astfel de interfață (mă refer la memorii, HDDuri etc.)

Faptul că are o carcasă din aluminiu și magneziu, îl fac mai ușor și robust. Sistemul de operare putea fi doar pe 64 de biți, iar dacă o să-l reinstalați cândva, să optați tot pentru unul pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pornire rapidă, autonomie de circa 6 ore, software licențiat, Thunderbolt (20 Gbps), SSD mare, carcasă din aluminiu și magneziu, portabil și nu necesită husă.

Minusuri: are un preț cam piperat datorită tehnologiei Thunderbolt.

Concluzie

Acest Acer S5-391-73514G25Akk e cea mai performantă soluție chiar și de tip business de la acest producător, dar nu știu câți dintre voi vi-l permiteți, de aceea un Asus Zenbook ar putea fi o alternativă bună. Să sperăm că pe viitor tehnologia Thunderbolt se va mai ieftini.

Te-ar mai putea interesa