Acer S5-391-53314G25akk

Ultrabookul Acer S5-391-53314G25akk e unul dintre cele mai performante modele lansate de Acer, deoarece are un SSD foarte rapid, procesor Core i5 și tehnologie Thunderbolt. Nu știu dacă va fi de folos acea tehnologie „Thunderbolt”, deoarece nu există multe dispozitive compatibile (memorii, HDD-uri, monitoare etc). Acesta reprezintă noul tip de interfață pentru viitoarele periferice și s-ar putea să fie cea mai bună soluție. Din păcate e foarte scumpă și oarecum inutile pentru mulți. Însă dacă vreți să fiți în pas cu noile tehnologii, acesta ar reprezenta o soluție. Eu sincer aș opta pentru un ultrabook cu tastatură iluminată, SSD de 128GB și culoare argintie (e mai elegantă). S5-391-53314G25akk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul său e des întâlnit pe ultrabookuri deoarece oferă viteza de procesare necesară și nu consumă mult din baterie datorită frecvenței mai mici. Mai precis, e un Core i5-3317U 1.7 GHz. E vorba de un ultrabook de 13.3 inci deci ecranul nu e unul generos dar îl consider suficient de bun pentru navigare web, aplicații și filme deoarece are o rezoluție HD+.

La capitolul memorie stă foarte bine, ultrabookul venind cu un SSD egenros de 256GB și o memorie RAM de 4GB. Cât despre placa video, e cea Intel HD 4000 care se descurcă decent în aplicații și când vine vorba de filme. Are dotări multimedia ca: difuzoare stereo, card reader, cameră web, ieșire audio, HDMI și altele. Apreciez prezența bluetooth-ului, tehnologiei Thunderbolt și bateriei Li-Po de 4 celule. Acea baterie oferă până la 6 ore de funcționare și se datorează în mare parte procesorului cu frecvență scăzută.

greutatea sa e mai mică decât a altor modele deoarece are o carcasa subțire din aluminiu și magneziu. Vine cu Windows 7 64 de biți, iar dacă nu vă place puteți opta pentru Windows 8.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pornire rapidă a sistemului de operare dar și a aplicațiilor, viteză de transfer mare datorită tehnologiilor, robust, elegant și portabil.

Minusuri: prețul (se datorează tehnologiei Thunderbolt).

Concluzie

Acest Acer S5-391-53314G25akk e un ultrabook destul de scump dar care are un preț justificat, iar dacă considerați că nu vă folosește la nimic Thunderbolt, atunci veți găsi multe alternative mai ieftine și la fel de elegante. Jos am pus un clip cu un model seria S5 de 13 inci pentru a vă face o idee despre cum ar arăta cel de sus în realitate:

Te-ar mai putea interesa