Acer S5-391-53314G12akk

Acest ultrabook Acer Aspire S5-391-53314G12akk e unul dintre cele mai elegante modele Acer deoarece nu e un laptop obișnuit. Mă refer la faptul că dimensiunile sale sunt reduse – grosime de 1.3 cm și ecran de 13.3 inci. Ecranul este unul HD și nu văd rostul modelelor cu ecrane FullHD. Spuna sat pentru că doar consumă din baterie iar filmele pot fi vizionate pe un TV sau monitor conectat prin HDMI. Având în vedere că are o carcasă realizată din aluminiu și magneziu, greutatea sa e mult sub medie – 1.3 kilograme (media e la 1.8 kg). Deci să nu vă așteptați la multe porturi sau unitate optică DVD. Acest S5-391 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul său e unul special din seria Ivy Bridge deoarece are o frecvență scăzută care presupune un consum redus de energie. Deci acumulatorul său de 4 celule e suficient  pentru a oferi circa 6 ore de autonomie (în caz că nu folosiți aplicații 3D sau viziona filme). Ecranul LCD LED e unul lucios și subțire (se poate observa în poza de sus). Chiar dacă are o diagonală de 13.3 inci, rezoluția sa e una HD+. Capacitatea memoriei RAM e de 4GB și nu nu poate fi extinsă la mai mult, dar și așa nu veți avea nevoie de mai mult.

Acest model se poate lăuda cu caracteristici speciale ca Instant Connect și Instant On – pornire rapidă. Se datorează SSD-ului care în acest caz e unul de 128GB. E evident că nu se adresează pasionaților de jocuri ci utilizatorilor obișnuiți (internet, muzică, filme și aplicații office). De aceea, palca video e Intel HD 4000 care mi se pare foarte bună chiar și pentru redarea de filme sau jocuri simple.

Dotările sale sunt cele tipice ultrabookurilor, adică: card reader, difuzoare stereo, HDMI, Thunderbolt, două USBuri 3.0, bluetooth etc. Sistemul de operare e Windows 7 și nu 8 dar e pe 64 de biți, pentru a beneficia de toată memorie RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu bluetooth, e foarte subțire, pornește rapid, viteză de procesare mare, foarte ușor, Thunderbolt – tehnologie nouă cu viteză de transfer a datelor foarte mare, cameră web HD etc.

Minusuri: lipsă tastatură iluminată și nu are Windows 8.

Concluzie

Acest Acer S5-391-53314G12akk este unul din modele premium oferite de acesta, iar în acest buget există alternative de la Asus cu ecran 1080p și cu tastatură iluminată. Dacă nu aveți nevoie de o tehnologie ca Thunderbolt, Asus oferă soluții la fel de interesante sau poate mai bune.

Te-ar mai putea interesa