Acer S191HQLMb

Monitorul LED Acer S191HQLMb e unul dintre cele mai accesibile monitoare de 18.5-19 inci. E destul de elegant după cum se poate observa în clip sau poza de jos. Se adresează în general celor care au un desktop modest și ar dori să renunța la vechiul LCD sau CRT, în favoarea unui LCD LED. Tipul de iluminare LED oferă imagini mai clare datorită contrastului ridicat dar și imagini mai colorate. Nu e foarte subțire deoarece nu e un LED, dar mi se pare decent în acest preț. Variante la fel de accesibile și bune sunt oferite și de alți producători: LG, BenQ, AOC, Samsung etc. Deci ai din ce alege iar caracteristicile sunt în general cam aceleași. S191HQLMb are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Monitorul
Monitorul

Specificații tehnice

Display-ul LCD LED are o diagonală de 18.5 inci, iar după cum bine știți rezoluția acestor monitoare e una decentă – 1366 cu 768 pixeli. Poate fi comparată cu cea a ecranelor de laptopuri (de până în 15 inci). Caracteristicile de imagine sunt următoarele: timp de răspuns 5 ms, unghiuri de vizibilitate de 170/160 grade, luminozitate 250 cd/mp și contrast dinamic 12 milioane la 1. Bineînțeles, există și alte caracteristic de imagine doar că acestea sunt cele mai importante și care vă vor fi de folos atunci când vizionați un film sau vă jucați un jos. În mod office, nu are nevoie de un contrast prea mare sau de unghiuri prea mari de vizibilitate.

Pentru a economisi spațiu pe birou, monitorul poate fi montat cu un kit special pe perete – VESA 100 cu 100 cm. Aceasta e singura facilitatea oferită de acest Acer și deci nu are Tuner Tv sau boxe incorporate. Are doar port VGA sau D-Sub care e ideal pentru o astfel de rezoluție. Consumul maxim de energie e foarte mic pentru un model așa de ieftin – circa 11 W.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: luminozitate decentă, contrast dinamic generos, îl puteți pune e perete, poate fi folosit atât pentru jocuri cât și pentru a viziona filme.

Minusuri: la un așa preț, nimic.

Concluzie

Acest Acer S191HQLMb e un monitor ieftin care îl consider foarte bun pentru orice tip de utilizator în special că are tehnologie LED și timp de răspuns bun. Există modele mai mari cum sunt cele de 21.5 inci, care oferă o rezoluție Full HD. Acest tip de rezoluție e util pentru cei care editează foto/video, vizionează filme 1080p sau vor să-l folosească împreună cu o consolă sau un desktop performant. Pentru a vă face o idee, v-am postat un clip cu despachetarea unui model asemănător:

Te-ar mai putea interesa