Acer Revo RL80, sistem desktop compact

Acer Revo RL80 e o alegere bună dacă vreți un desktop compact dar nu foarte performant. Poate fi comparat cu un laptop având în vedere configurația dar mai e nevoie și de un monitor + boxe. Poate fi pus în plan orizontal ori vertical (cu acel suport). Performanțele sale nu sunt foarte mari, de aceea l-am comparat cu un laptop. E nevoie de un procesor cu consum mic, deoarece e un gadget mic iar sursa e una corespunzătoare. Îmi plac desktopurile mai mici deoarece nu ocupă spațiu pe birou și pot fi luate cu voi. Apreciez că are DVI și HDMI, pot necesar pentru a conecta un monitor FullHD, deoarece VGA-ul limitează imaginea la calitate HD. Are și o mulțime de porturi, ce e de apreciat la astfel de dimensiuni.

Bineînțeles, un așa desktop poate fi folosit doar pentru uz office: navigare web, programe, muzică și filme. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Nu veți găsi desktopuri compacte cu configurații de gaming or multimedia. Totuși, laptopuri sunt destule care oferă configurații mai puternice. Aceste desktopuri mai mici se adresează celor care vor un ecran mai mare de 15 inci, cu unghiuri de vizibilitate bune, mai multe porturi etc. Intel Celeron 1017U de 1.6 GHz e un Ivy Bridge decent dar nu foarte performant. E însoțit și de o placă video Intel care e integrată.

Deasemenea, are sunet integrat, rețea integrată și WiFi pentru conectare wireless. Restul configurației e bună și ea: 4GB RAM și un hard de 500GB. Nu e nevoie de mai mult cât timp puteți folosi medii de stocare externe iar sistemul de operare ales nu va consuma mai mult de 1GB RAM. E un mini PC cu porturi USB (două sun 3.0 și patru sunt 2.0), HDMI, DVI, LAN etc. Vă puteți conecta prin mufă de rețea ori wireless la internet, depinde dacă există un hotspot în apropiere (router wireless cu semnal bun).
Plusuri: are USBuri 3.0, HDMI, DVI, accesibil, arată bine, fiabil și consumă puțin.
Minusuri: nu are.

Acer Revo RL80 e mai ieftin decât alte desktopuri și pentru că are doar Free DOS, dar eu vă recomand Windows 7 64 de biți pentru cam orice desktop, deoarece 8 și 8.1 se adresează mai mult pentru tablete ori desktopuri cu multi-touch. Jos e o despachetare a unui desktop similar, dar trebuie să știți că există și alte tipuri de configurații (cu procesor mai bun).

Te-ar mai putea interesa