Acer Predator Helios 300 PH317-51-54CZ, laptop cu evacuare aer cald prin spate

Laptopul Acer Predator Helios 300 PH317-51-54CZ e dotat cu sistem de răcire Dual-Fan Cooling cu Metal AeroBlade, adică e vorba de cea mai nouă răcire de la Acer și e prezentă în partea din spate. Din anumite puncte de vedere, pot spune că e superior laptopurilor RoG de la Asus. Oricum, fiecare serie oferă anumite avantaje sau dezavantaje, voi alegeți care vă convine mai mult sau care e disponibilă pe piață la momentul respectiv.

Din poza de jos se vede foarte bine construcția sa și e normal să aibă 3 kg deoarece are un ecran de 17 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Nu are nevoie de un procesor foarte avansat cum e Core i7, dacă jucați jocuri care se folosesc destul de mult și de placa video dedicată. Oricum, discutăm de varianta Ti care se descurcă decent în majoritatea cazurilor. EU recomand să nu coborâți rezoluția jocurilor, ci mai degrabă reduceți din detaliile nu foarte importante.

Ecranul IPS e superb și noua generație oferă rezultate mai bune, chiar și în cazul gamingului. Cele mai bune ecrane sunt cele cu refresh de 120 Hz și tehnologie G-Sync (sincronizează refresh-ul la fps-urile jocului), însă doar laptopurile de gaming premium au o așa dotare.

Chiar dacă are tehnologie bluetooth, eu vă recomand un mouse cu fir pentru gaming, dar există și variante wireless în acest sens (costă foarte mult).

Păreri pro și contra

E evident că face parte dintr-o generație nouă deoarece are port USB 3.1 tip C, dar și alte noutăți care probabil vă vor fi de folos. Poate rula destul de multe jocuri cu această configurație și îmi place mai mult decât cel cu placă video non Ti, pentru că performanțele grafice sunt mai mari cu 25%. Procesorul Intel i5 Kaby Lake se descurcă excelent în jocuri fiind un Quad Core nou.

Acer PH317-51-54CZ e conceput pentru a rula Windows 10 chiar dacă e preinstalat Linux, iar instalarea e rapidă dacă vă folosiți de un stick USB 3.0. Chiar și SSD-ul joacă un rol foarte important în acest sens deoarece e mult peste un hard disc, chiar și de 7200 PRM.

Lasă un comentariu