Acer One 10 S1003-16A9, laptop convertibil foarte ieftin

Laptopul Acer One 10 S1003-16A9 poate fi folosit ca un laptop clasic sau ca o tabletă, dar în modul tabletă puteți să vă folosiți de tastatură pentru a avea ambele mâini libere (cum se vede în poza de jos). Laptopurile mici sunt gadgeturi portabile și de ce să nu poată fi folosite ca și tablete? Windows 10 oferă o interfață decentă pentru gesturi, dar puteți folosi chiar și un mouse în modul tabletă dacă vreți să lucrați mai ușor pe acest laptop.

Sunt multe laptopuri de dimensiuni mici dar nici unul nu oferă posibilitatea de a folosi ecranul ca o tabletă și chiar să detașați ecranul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are un procesor clasic, ci unul de tip Atom x5-Z8350 care e suficient de performant (fel de bun ca un Celeron). Nu se puteau incorpora alte componente deoarece are o construcție compactă. Are chiar și o placă video performantă care poate rula conținut 720p, că doar are un ecran HD. Bineînțeles, orice tabletă sau laptop cu ecran touch are nevoie de un panou IPS, adică unghiurile de vizibilitate vor fi mai bune. Deci nu mai trebuie să fiți ocupați de înclinarea ecranului, cum e la ecranele laptopurilor clasice.

Vă ajunge memoria RAM dacă nu veți instala prea multe aplicații, dar depinde și aplicațiile alese. Spațiul de stocare e oferit de o memorie de tip eMMC – 64 GB.

Autonomia de lucru e generoasă și poate fi atinsă cu ușurință pentru că e un gadget de tip office cu componente eficiente. Cu un laptop multimedia sau de gaming, autonomia e foarte mică deoarece acele configurații au un consum generos.

Păreri pro și contra

Majoritatea gadgeturilor cu ecran touch au Windows 10 preinstalat, dar acest sistem de operare se poate instala și de pe un stick USB. Chiar dacă e compact, oferă două camere foto decente, difuzoare porturi numeroase, bluetooth și WiFi n.

Acer One 10 S1003-16A9 face parte din cea mai nouă generație de laptopuri de la acest brand, motiv pentru care nu veți găsi multe prezentări video cu acesta. Oricum, e o variantă îmbunătățită dacă e să o comparăm cu generația precedentă.

Te-ar mai putea interesa