Acer Nitro 5 AN517-55, model de 17 inci cu i5

Acer Nitro 5 AN517-55 e un laptop apărut pe piață undeva la sfârșit de 2022 început de 2023. Componentele sunt unele apărute la începutul lui 2022, lucru care o să-l vedeți de mai jos.
Părerea mea e că acest laptop va fi suficient în cazul în care vreți o soluție de mijloc cu performanțe foarte bune.

Dispozitivul are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Din poza de alături să poate observa că are o tastatură iluminată și că e de culoare neagră. Un lucru trecut cu vederea, dar prezent, este numpad-ul. Aceasta e partea de tastatură numerică din dreapta.

Păreri pro și contra

Sunt mai multe lucruri la care excelează modelul AN517-55, însă cele mai importante ar fi următoarele:

  • Procesorul cu 12 nuclee
  • Placa video RTX 3050
  • Ecranul cu panou IPS

RTX 3050 este o placă grafică dedicată pentru notebook-uri lansată de NVIDIA în 2022 (cam pe la începutul anului). Este una dintre cele mai puternice plăci grafice pentru notebook-uri de pe piață, cu un chip de procesare grafică Ampere de ultimă generație și 4 GB de memorie GDDR6. Placa grafică oferă performanțe excelente în jocuri și aplicații care necesită putere grafică sporită, cum ar fi jocurile moderne cu grafică de înaltă calitate și aplicațiile de editare video.
De asemenea, suportă raytracing în timp real, ceea ce înseamnă că poate afișa imagini cu efecte vizuale realiste prin simularea razelor de lumină. Placa grafică este eficientă din punct de vedere energetic și nu necesită multă putere pentru a funcționa, astfel că poate fi utilizată fără probleme în notebook-uri cu baterie de durată medie. În general, RTX 3050 4GB este o alegere excelentă pentru cei care doresc o placă grafică puternică pentru notebook-ul lor, fără a face compromisuri în ceea ce privește durata de viață a bateriei sau performanțele.

Procesorul i5-12500H este un procesor 12 core de înaltă performanță lansat de Intel în 2022. A fost scos pe piață cam în aceeași perioadă cu placa video RTX. Este un procesor de laptop de gamă medie, proiectat pentru a oferi performanțe bune în aplicații și jocuri moderne. Are 12 nuclee fizice și 16 fire de execuție, ceea ce înseamnă că poate gestiona mai multe sarcini simultan. Procesorul are o frecvență de bază de 2,5 GHz și poate atinge o frecvență de până la 3,3 GHz cu tehnologia Turbo. Are 18 MB de memorie cache L3 și suportă până la 64 GB de memorie RAM DDR4. În general, procesorul i5-12500H este un alegere bună pentru cei care doresc performanțe bune într-un laptop de gamă medie, fără a face compromisuri în ceea ce privește eficiența energetică.

Sunt și unele lucruri mai puțin bune, printre acestea fiind portabilitatea nu prea bună și că nu are sistem de operare preinstalat. Deoarece greutatea sa e de 3kg o să-l puteți folosi mai mult pe post de înlocuitor desktop.

Te-ar mai putea interesa