Acer Nitro 5 AN517-51, laptop cu i7-9750H şi GeForce GTX

Acer Nitro 5 AN517-51 este un laptop din categoria gaming deoarece e dotat cu procesor six core i7-9750H. Placa video depinde de variantă întrucât AN517-51-75QP are GTX 1650 4GB, iar AN517-51-76M5 are GTX 1660 Ti 6GB. De la început trebuie să spun că portabilitatea u e punctul forte al acestui model deoarece are o greutate de circa 2,7-3kg, dar e un foarte bun desktop replacement.

Modelul acesta vine la un pret bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un notebook PC modern cu diferite facilităţi utile. Preţul diferă în funcţie de echipare întrucât varianta cu ecran de 144 Hz e ceva mai scumpă. Din poza de alături puteţi vedea că are un design clasic Nitro N.


Păreri pro şi contra

Ecranul acestui laptop e unul de 17,3 inci cu rezoluţie FHD şi panel IPS. În acest fel totul se va vedea foarte clar. varianta cu 144 Hz oferă o rată de refresh foarte bună în cazul în care jucaţi jocuri competitive ori realizaţi editări de clipuri video.
Pentru stocare are 1HDD de 1TB, dar există şi o variantă cu SSD pe lângă acest hard. Nu vă opreşte nimeni să înlocuiţi hardul un SSD ori să extindeţi spaţiul prin metode similare.
Stă foarte bine pe partea de conectică deoarece are 4 porturi USB, LAN Gigabit şi wireless 6 (ax).
Ca sistem de operare are Linux, iar eu vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.
Pentru ca totul să fie rece are sistem de răcire bazat pe două ventilatoare.
Alte facilităţi pe partea multimedia ar fi difuzoarele stereo, microfoane duale, sunet cu Dolby Audio şi Acer True Harmony.
Referitor la portabilitate trebuie menţionat că producătorul scrie 7 ore de autonomie, dar acest lucru o să-l obţineţi doar în anumite cazuri. În opinia mea o să obţineţi o autonomie de 3-4 ore la utilizare standard, fără jocuri.

Acest model e un perfect înlocuitor pentru clasicul desktop. Portabilitatea nu e cea mai bună, dar nu va ocupa mult loc pe birou, iar ecranul e unul care oferă imagini de calitate foarte bună.
Dacă vă preocupă alternative atunci acest model ar fi o altă recomandare.

Te-ar mai putea interesa