≡ Meniu

Acer Nitro 5 AN515-54, laptop cu i7-9750H şi GTX 1650

Acer Nitro 5 AN515-54-783J e un laptop perfect pentru sarcini complexe şi jocuri deoarece are un procesor six core şi cip grafic GTX 1650 de 4GB memorie video. Dacă alte laptopuri au doar un ventilator acesta are două pentru o răcire foarte eficientă.
Se poate spune că e un excelent desktop replacement prin faptul că are performanţe similare şi o greutate redusă de 2,5kg.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi, iar pe aceşti bani primim un aparat modern care poate fi utilizat la mai multe tipuri de sarcini.
Aspectiv se prezintă bine, lucru sesizabil din imaginea de alături.

Păreri pro şi contra

Laptopul Acer Nitro 5 AN515-54 e unul echipat cu procesor i7-9750H cu şase nuclee şi cip grafic Intel UHD. E un procesor foarte performant întâlnit des la laptopurile de jocuri.
Are şi cip grafic cu propria memorie video, adică GeForce GTX 1650. E un cip grafic capabil din zona entry.
Ecranul e unul normal ca dimensiune deoarece are 15,6 inci. Acesta vine cu o rezoluţie de 1920×1080 pixeli şi panel IPS, lucru care-l face perfect şi la filme. Un panel IPS e util în a oferi nişte unghiuri de vizualizare perfecte.
Memoria RAM instalată e de 8GB, iar stocarea e pe un SSD de 512GB. Producătorul menţionează interfaţă sata pentru SSD. Nu e o problemă că nu e pe M.2 deoarece nu cred că o să vedeţi diferenţa.
Nu vine cu unitate optică, dar în schimb are foarte multe porturi şi LAN Gigabit. Printre porturi aş aminti 4 USB-uri, HDMI, wireless ac şi card reader.
Vine cu Linux preinstalat, iar recomandarea mea ar fi să instalaţi Windows 10 de pe un stick bootabil.
la capitolul ergonomie are tastatură iluminată aşa încât pe întuneric să vedeţi mai bine pe ce taste apăsaţi.

Per ansamblu acest laptop e unul perfect pentru sarcini multimedia sau de gaming şi vine ca o alternativă la acele laptopuri de gaming ieftine, dar cu un singur ventilator. Cele două ventilatoare asigură o răcire optimă a componentelor, iar în felul acesta durata de viaţă a sa va fi mai mare.