Acer Nitro 5 AN515-45, laptop pentru pasionați de gaming

Acer Nitro 5 AN515-45 este o generație nouă de laptopuri destul de interesantă și care oferă procesoare AMD. Acestea folosesc tehnologie de fabricație mult mai nouă adică pe 7 nm, dar am văzut la unele și pe 6 nm. Acest avans tehnologic se reflectă în performanțe și autonomie, astfel că bateria nu mai trebuie să fie atât de mare, însă în cazul laptopurilor de gaming trebuie să fie destul de generoasă pentru că vorbim de un consum ia mare de energie. Are un design plăcut pe negru cu roșu după cum se vede în imaginea de jos și nu sunt diferențe estetice față de generația anterioară.

La interior vedem îmbunătățiri semnificative, iar procesoarele AMD mi se par superioare din cele mai multe puncte de vedere (HP Victus 16-e0087nq are un Six Core). Dacă sunteți fan Intel, poate ar trebui să vă gândiți să faceți o schimbare și nu aveți cum să o regretați. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Placa video dedicată rămâne neschimbată, adică tot de la NVIDIA, modelul este RTX 3050. Acesta înlocuiește modelul vechi din seria RTX 2000, iar diferențele sunt destul de mari. Autonomia nu are de suferit dacă nu rulați jocuri, pentru că procesorul are și o placă video integrată. Cam toate componentele sunt integrate, mai puțin memoria RAM și SSDul. Pot fi și excepții în unele cazuri, unde memoria este integrată, însă nu s-a făcut niciun compromis.

Hardware-ul este foarte important, dar să nu uităm nici de dotările sale care tind să fie cam același indiferent de brand, cu mici diferențe. Poate că unele laptopuri nu au WiFi ax cum are cel de sus, însă pentru o viteză de transfer atât de mare pe wireless, este nevoie și de un procesor pe măsură. Deci și WIFi ac este ok, dar în cazul de față nu mai trebuie să folosiți cablul de rețea pentru o viteză de transfer maximă.

Concluzie

Acer Nitro 5 AN515-45 este un laptop modern cu display IPS 144 Hz, astfel ca imaginea să fie clară chiar și când jocurile pot fi rulate cu multe fps-uri (în cazul jocurilor de acțiune/competitive).

Te-ar mai putea interesa