Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK, laptop cu Ryzen 7 2700U

Acest Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK e unul dintre cele mai noi modele și se vede după configurație – Ryzen 7 2700U, placă video RX 560X și SSD de 256GB. Acesta e destul de performant și chiar merită să luați în calcul o astfel de variantă deoarece poate rula toate jocuri la rezoluție maximă și cu detalii acceptabile. Bineînțeles, depinde și de jocul ales de voi sau poate că nu vi-l doriți neapărat pentru gaming, poate că vă place doar cu arată.

Din poza de jos se vede foarte bine tastatura, balamaua și forma laptopului, dar la interior aveți componente ceva mai diferite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Acel procesor AMD Ryzen 7 are și placă video integrată decentă care se descurcă bine, însă pentru jocuri aveți și una cu memorie video dedicată. Cât timp aveți o placă video mai performantă, nu văd de ce nu ați folosi-o. Oricum, comutarea se face doar când e nevoie pentru a nu vă descărca prea rapid bateria.

Unele laptopuri vin cu SSD, iar altele au un hard disc foarte mare. Totuși, eu aș alege pe cele cu SSD chiar dacă costă puțin mai mult deoarece totul se mișcă mai bine și transferul de date e foarte rapid. Chiar dacă anumite laptopuri au doar porturi USB și nu găsiți unitatea optică DVD, Windows 10 e oferit și pe USB dacă nu aveți unul acasă sau îl copiați pe acel tip de mediu de stocare.

Păreri pro și contra

Are o construcție destul de solidă, un sistem de răcire bun, un ecran IPS Full HD, tastatură iluminată pe roșu și performanțe bune datorită componentelor AMD. Nu e cel mai ușor laptop de piață, dar trebuie înțeles că e un laptop performant pentru gaming care nu-l veți folosi pe baterie, ci conectat la priză. Autonomia laptopului scade când rulați clipuri video sau jocuri 3D, dar e normal să fie așa pe multe laptopuri.

Acer Nitro 5 AN515-42-R7FK are un hardware bun și care e acceptabil pentru acest buget, iar pentru cei care nu știu, acea placă video e similară cu varianta de la concurență numită GTX 1050.

Lasă un comentariu