Acer New Swift 3 SF314-55G-563T, laptop ultraportabil cu placă video dedicată

Laptopul ultraportabil de jos Acer New Swift 3 SF314-55G-563T e echipat cu placă video dedicată în caz că vreți să jucați jocuri sau vreți să faceți editări, pentru că în rest chiar nu are sens o placă video performantă. Orice procesor pentru laptopuri are o placă video integrată cu un consum redus de energie, folosind-o veți obține autonomia dorită. Bineînțeles, nu veți obține o autonomie de 12 ore, însă e de două ori mai mare decât cea a unui laptop clasic de 14 inci.

Din poza de jos se vede foarte bine cât de subțire e această nouă serie și ecranul are margini foarte subțiri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe acesta e prezent cel mai nou Core i5 și face parte din familia Whiskey Lake. Performanțele sale sunt ceva mai mari pentru că are frecvențe de lucru superioare și în rest nu sunt deosebiri. E prezentă aceeași placă video Intel și dacă vreți să rulați ceva diferit, aveți și pe cea dedicată cu memorie de 2GB.

Noua generație de IPS e foarte bună chiar și pentru jocuri deoarece oferă caracteristici tehnice bune, însă pentru cei pretențioși le recomand cele cu refresh mai mare și timp de răspuns de 1-3 ms. Bineînțeles, aici deja discutăm de altfel de laptopuri care nu sunt portabile și care arată mult mai diferit.

Păreri pro și contra

Nu e ultrabookul clasic, dar e destul de apropiat de unul în special dacă discutăm de greutate însă nu e cel mai subțire de pe piață. Din nume reiese faptul că are o placă video performantă dar și că e vorba de noua generație Swift 3. Laptopurile multimedia sau ceva mai diferite decât cele de gaming și se vede după cum arată că cel de sus nu are un sistem de răcire avansat, deci nu aș recomanda să jucați pentru multe ore jocuri.

Acer SF314-55G-563T oferă Windows 10 pentru ca voi să puteți lucra imediat pe el după achiziție și nici nu aș recomanda o altă versiune. Dacă nu sunteți siguri de alegere, optați pentru una dintre configurațiile disponibile, dar cea de sus o consider destul de bună și pot există chiar și alte culori.

Te-ar mai putea interesa