Acer M5-581T-53316G52Mass

Acest ultrabook Acer M5-581T-53316G52Mass e unul din seria Timeline Ultra M5 și deci e unul nou și care are o configurație cu procesor IvyBridge. Chiar dacă codul procesorului Core i5 nu vă spune nimic, e foarte bun pentru operare Office iar cei 6GB de RAM asigură multitaskingul dorit. Carcasa are un aspect solid iar design-ul dă un plsu de eleganță laptopului. Aici mă refer la touchpadul mare cu butoane integrate, tastatura aerisită, finisaj metalic și la cât de subțire e. Prețul mi se pare ok având în vedere că există ultrabookuri de două ori mai scumpe. Eu l-aș alege pe acesta deoarece are un ecran suficient de mare și chiar și SSD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
De aproape

Specificații tehnice

Procesorul său se numește Core i5-3317U și e unul din seria IvyBridge, ceea ce presupune că are și noua placă video HD Graphics 4000. Frecvența scăzută a procesorului rezultă într-o autonomia mai mare. Chiar dacă bateria e de 3 celule, oferă o autonomie maximă de 8 ore în mod economic. Diagonala ecranului LCD LED e de 14 inci și care presupune o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli care e mai mult decât decentă. Acesta vine cu o protecție lucioasă pentru culori mai vii și un contrast superior.

Cei 6GB sunt chiar mai mulți decât aveți nevoie , motiv pentru care se poate opta și pentru varianta cu i3 și 4GB. Ca și acela și acesta are HDD hybrid, adică are atât un HDD de 500 GB cât și un SSD de 20GB. Deci aveți un spațiu pentru fișiere de tip media și unul pentru instalarea sistemului de operare și al aplicațiilor. Având în vedere că nu e un laptop de tip multimedia, acel SSD e suficient de mare. Bineînțeles s-a optat pentru un Windows 7 pe 64 de biți.

Dotările sale sunt destul de multe: USBuri, HDMI, DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, ieșire audio, bluetooth, WLAN etc. Aceleași dotări se pot găsi pe oricare alt M5 de la Acer.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, are configurație decentă, difuzoare stereo, SSD și bluetooth.

Minusuri: nu și-l permite oricine

Concluzie

Acest Acer Aspire M5-581T-53316G52Mass e o alegere cu care veți ieși în evidență atât la locul de muncă cât și la facultate/școală. Având în vedere cât de robustă e carcasa, nu necesită o husă specială, poate doar o geantă. Am pus un clip Youtube cu un model similar însă doar configurație diferă:

Lasă un comentariu