Acer K192HQLb, monitor LED de 18.5 inci

Monitorul LED Acer K192HQLb e o alegere bună pentru cei care vor un ecran mic dar și caracteristici de imagine bune. Nu e un model foarte performant dar satisfăcător în special dacă îl vreți dor pentru navigare web, aplicații etc. Pentru cei pasionați de de jocuri și filme, le recomand un monitor mai mare cu panou mai bun și cu intrare video mai bună (DVI/HDMI). Sunt multe modele recent lansate care pot fi alternative bune la acesta deoarece nu costă cu mult mai mult decât acesta. Designul e relativ același, poate doar standul diferă.

E alegerea perfectă alături de un desktop PC ieftin sau de tip office. O alternativă la acesta poate fi și modelul de 19.5 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelul
Modelul

Bineînțeles, caracteristicile tehnice de imagine sunt modeste dar acceptabile: diagonală de 18 inci, iluminare LED, timp de răspuns 5 ms, rezoluție HD, aspect wide, contrast dinamic mare (10 milioane la 1), iluminare de 200 cd/mp, rată de refresh bună și unghiuri de vizibilitate modeste. La capitolul unghiuri de vizibilitate nu excelează de aceea nu trebuie să alegeți neapărat acest model.

Ca și dotări are doar montare VESA, deci e nevoie doar de un kit de montare pentru a fi pus pe perete. Monitoare cu boxe integrate sau tuner TV costă ceva mia mult. După cum am menționat sus, are doar VGA (intrare video standard pentru toate monitoarele de pe piață). Altele au chiar și 3-4 intrări video diferite, dar probabil nici nu le veți folosi pe toate.

O caracteristică specială importantă e slotul de securizare Kensington. E destul de ușor iar consumul e de doar 12 W (e cel maxim). Dacă optați pentru o luminozitate mai mică, consumul de energie scade.

Plusuri: are un consum foarte redus, arată bine, e fiabil, ușor de folosit și montat, contrast dinamic mare (crește claritatea imaginii) etc.
Minusuri: nu are vizibilitate prea bună.

Acer K192HQLb e un monitor bun pentru cei care nu au pretenții mari deoarece nici desktopul nu e prea performant. Arată la fel ca mult alte modele recent lansate deci poate fi confundat ușor dar diagonala sa diferă. Dacă nu vă uitați la filme de calitate mai mare decât 720p, atunci acesta poate fi alegerea corectă.

Te-ar mai putea interesa