Acer Iconia Tab W500-C52G03iss

A treia tabletă de la acest producător și a două de pe piața din România este tableta Acer Iconia Tab W500-C52G03iss sau Acer W500 care vine cu procesor AMD C-50 de tip Dual Core de 1 GHz, memorie RAM de 2 giga și hard disk de 32 de giga. Chiar dacă hard disk-ul are un spațiu de stocare așa de mic, este unul de tip SSD adică flash. Acestea (SSD-urile) au o viteză de citire/transfer/copiere mult mai mare decât un hard disk SATA 2 și ca avantaje ar mai fi faptul că au un timp de acces de 0,1 ms, nu scot zgomot, nu se încălzesc, rezistente la șocuri și pot fi operare până la -40 de grade Celsius.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », pe care-l consider mic deoarece are și sistem de operare Windows 7 licențiat și acestă tabletă este și netbook sau mai bine spus vine însoțită de o tastatură destul de bine realizată care este precum un docking station. Motiv pentru care Dell Inspiron Duo și Lenovo IdeaPad mini S10-3t sunt cam „expirate” dacă pot spune așa. Însă dacă sunteți fan atunci o alternativă mult mai ieftină la tableta W500 ar putea fi un tablet Acer A500 (Iconia Tab A500). Deosebirea dintre Acer W500 și predecesoare sale este sistemul de operare. Cred că ați observat că „W”-ul din față vine de la Windows iar „A”-ul de la Android.

Poze

Tastatură
Tableta și docking station

Specificații tehnice

Procesorul este mult mai performant decât cele Tegra 2 de la nVIDIA, și anume este unul AMD C-50 care vine cu placă video integrată cu suport HD. Acesta are o frecvență de 1 GHz, cache de 1GHz și tehnologie 45 nm. Ecranul LCD cu tehnologie LED este unul de tip Multi-Touch care are o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli și o diagonală de 10,1 inci. Din spate poți spune că este un Acer A500 dar în realitate este tableta Tab W500-C52G03iss. Capacitatea memoriei RAM este de circa 2 giga la o frecvență de 1066 MHz. Deci până aici pare a fi un laptop entry-level.

Chiar dacă spațiul de stocare de 32 de giga vi se pare mic, sistemul de operare și aplicațiile vor porni instantaneu deoarece este unul de tip SSD, adică de ultimă generație ce îl puteți găsi pe mai toate laptopurile foarte scumpe gen Alienware. Dar nu vă oprește nimeni să vă luați și voi unul deoarece nu este așa de scump, undeva la 2-3 milioane cel mai ieftin care are o capacitate de 40-60 de giga. Este indicat ca pe acesta să instalați aplicațiile și să nu-l folosiți precum un hard disk clasic deoarece are un număr de scrieri mai mic, 30 de mii. Pentru fișierele de tip media, kit-uri sau alte fișiere ce le ștergeți destul de frecvent le puteți stoca pe un hard disk extern care are interfață USB 2.0.

Placa video cu care vine procesorul AMD C-50 Fusion face parte din generația nouă de plăci video oferite de AMD, dar din păcate este una integrată dar după cum vedeți mai sus se descurcă decent în jocuri. HD 6250 are suport DirectX 11, Pixel Shader 5.0, iar viteza Shader-ului este undeva la 280 de MHz, pe când una gen AMD HD 6370M de 512MB pe 64 de biți are vreo 700-800 MHz. Pe partea de multimedia Acer W500 are difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web dublă pentru videotelefonie, tehnologie Dolby Advanced Audio v2. La capitolele porturi și conectivitate Acer W500 are 1 USB 2.0, port HDMI, intrare audio, bluetooth 3.0 și Wi-Fi.

Vine cu aplicații precum: Ring, Adobe Flash Player 10.1, ePower Management, Adobe Reader 9.1,clear.fi, My Journal, TouchBrowser, SocialJogger, Skype, Windows Live Essentials 2011 și Microsoft Silverlight.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: tableta Acer Iconia Tab W500-C52G03iss cântărește doar 970 de grame iar dock-ul circa 600 de grame, bateria de 3 celule (3260 mAh) are o autonomie de lucru de circa 6 ore, senzor de lumină, senzor G, include docking station cu tastatură, Microsoft Office Starter 2010, sistem de operare Windows 7 pe 32 de biți, McAfee Internet Security Suite și are suport audio HD.

Ca minusuri: autonomia putea fi mai mare, Acer W500 este de scumpă pentru unii, și are numai un USB 2.0.

Concluzie

Tableta Acer Iconia Tab W500-C52G03iss sau pe scurt Acer W500 trebuie să fie numită ca netbook sau altceva deoarece este compusă dintr-o tabletă și un docking station. În rest, este un gadget foarte reușit iar aplicația Acer Ring care o găsim și pe laptopul Acer Iconia m-a dat oarecum pe spate ;). Acer W500 poate fi activată prin ținerea degetelor pe ecran pentru câteva secunde (vezi clipul Youtube).

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Acer Iconia Tab W500-C52G03iss”

  1. Poate rula aplicatii android pe aceasta tableta? La capitolul aplicatii, spre ex, jocurile vor fi instalate ca pe un pc/laptop? Ma gandesc la faptul ca un joc care ruleaza pe un pc, sa ii iei kit-ul de instalare si apoi sa-l pui pe tableta si sa ii dai instal (cum e in filmuletul pe care l-ai pus, starcraft 2).

  2. Păi asta e cu Windows 7, dar există ceva emulator de Android ca pe PC. Tableta cu Android e Acer A500 și costă undeva la 1800 lei.

  3. Buna ziua. Nu imi mai booteaza minunea. Pareri? Aveti idee oare de ce? Ma gandeam ca e o problema la HDD. Cat ar costa unul? 🙂

Comentariile sunt închise.