Acer Iconia Tab A501 3G

Acesta este unul dintre cei mai buni producători de tablete de pe piaţa din România şi spun asta pentru că are şi va vea modele de succes. După cunoscuta tabletă fără 3Ga urmat tableta Acer Iconia Tab A501 3G sau Acer A501 3G. Mai mult ca sigur vom vedea şi lansarea cunoscutei tablete de 7 inci A100, A101 3G.  Oricum aceasta nu este modelul mai nou a lui Acer A500 ci este varianta cu 3G deci dacă doriţi o tabletă de 10.1 inci cu conexiune la internet prin 3G aceasta ar fi cea mai performantă şi ieftină soluţie. Să sperăm că vom vedea şi alte modele reuşite ca acesta.

S-ar putea ca un astfel de model să fie disponibil şi la unii operatori de telefonie mobilă dar eu merg pe ideea că mai ieftin ar fi să o luaţi la liber iar dacă dacă nu aveţi bani „gheaţă” puteţi opta pentru varianta ratelor fixe. Cu această variantă veţi economisi mult mai mulţi bani decât cu un abonament. Dar pe aceasta o vom vedea mai mult ca sigur anul viitorul. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi se pare că pentru un upgrade la 3.1 Honeycomb nu este încă disponibil pentru ea. În rest are aceleaşi specificaţii tehnice ca şi modelul Wi-Fi.

Poze

Porturi
Un joc

Specificaţii tehnice

Pentru faptul că are modem 3G incorporat, greutatea acestuia nu i-a fost modificată (730 de grame). Are acelaşi procesor Dual Core model ARM Cortex A9 din familia Tegra care are o frecvenţă de 1 GHz şi tehnologie 40 nm.

Ecranul este unul LCD de 10.1 inci care vine cu rezoluţie HD+ de 1280 cu 800 pixeli. Acesta reproduce 262k culori şi este un cu multi-touch. Capacitatea memoriei RAM este de 1 giga DDR2, destul de multă pentru un sistem de operare Android care nu prea necesită multe resurse hardware.

Memoria internă este una de tip flash cu o capacitate de 16 giga. La capitolul multimedia aceasta vine cu difuzoare stereo, cameră web de 2 MP, cameră principală de 5 MP cu autofocus şi LED, cititor de carduri, slot pentru card de tip microSD de până la 32 de giga, tehnologie Dolby mobile, suportă mai toate formatele audio, video şi foto cunoscute şi frecvent utilizate.

Pe partea de porturi şi comunicaţii vine cu un USB 2.0, un microUSB, o ieşire audio pentru căşti, Wi-Fi, bluetooth 2.1 cu EDR şi A2DP, 3G (HSDPA 7.2 Mbps şi HSUPA 5.76 Mbps). Acumulatorul Li-polymer de 3260mAh are o autonomie decentă (9-10 ore utilizare normală fără 3G sau Wi-Fi).

Ca şi caracteristici speciale Iconia Tab A501 are: port pentru staţie de andocare, senzor de lumină, A-GPS, senzor G şi sistem de operare Android 3.0 Honeycomb.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Are un preţ competitiv poate chiar mai bun decât o altă tabletă de aceleaşi dimensiuni. Este excelentă pentru navigare, citit, jocuri şi vizionare filme. Din păcate nu este disponibilă nici o variantă cu spaţiu de stocare de Acer A501 3G 32 GB, să sperăm că o să apară şi aceea.

Concluzie

Acest gadget ultraportabil de la Acer numit Acer Iconia Tab A501 3G 16GB este o alternativă ideală la un iPad 2 în special dacă aveţi un iPhone 4 şi doriţi ceva nou.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Acer Iconia Tab A501 3G”

  1. Imi place foarte mult a500 dar nu mi-a placut ca nu avea 3g. Acum a aparut a501 cu 3g si cred ca am sa o cumpar saptamana viitoare.
    Prin septembrie am auzit ca va aparea si modelul a101 si astept cu nerabdare sa vad ce poate.

  2. E mare pacat ca nu are suport 3D in sensul ca nu filmeaza si nu poate reda filme 3D. In rest e de nota 10 si pretul e si el foarte bun.
    La partea de aspect cred ca arata mai bine decat Transformer si se vede ca Acer face o treaba bun la tablete ca si la laptopuri.

  3. sunt foarte multumit de a501……..vroiam sa-mi iau un iPad 2,dar in concluze am ales ceia ce aveam nevoie.

Comentariile sunt închise.