≡ Meniu

Acer Iconia Tab A200

Tableta Acer Iconia Tab A200 de 8GB/16GB e noua tabletă a celor de la Acer şi care e o variantă mai accesibilă la Acer A500 dar la fel de performantă. Configuraţia ei e destul de impresionantă: procesor Tegra 2 şi 1 GB RAM, iar pe partea de software primeşte un upgrade la Ice Cream Sandwich. Alături de aceasta au fost anunţate modele precum: A510 (succesorul lui A500), A511 (varianta cu 3G) şi A700 (tabletă Full HD). E mai accesibilă deoarece are o cameră de 2 MP , nu are cameră secundară, variantele sunt de 8GB/16GB şi nu are spate metalic. Însă aduce şi câteva avantaje: ecran de 16 miloane de culori şi un preţ mult mai bun. Ca la oricare altă tabletă, preţul iniţial va fi destul de piperat iar cu timpul o să ajungă chiar şi la 1000 lei.

Poze

Din față

Din spate

Specificații tehnice

Acer Iconia Tab A200 are o greutate cam mare pentru un model de 10.1 inci – 700 grame. Dar şi aşa e mai uşoară decât A500 (cu 30 de grame) şi mai subţire (cu 0.9 mm). Ecranul e unul tactil care reproduce circa 16 milioane de culori şi acceptă gesturi. Rezoluţia de 1280 cu 800 pixeli oferă o densitate a pixelilor destul de bună (circa 150 ppi) la un ecran de 10.1 inci.

La capitolul memorie, Acer A200 vine cu un spaţiu de stocare de 8GB/16GB, o memorie RAM de 1 GB DDR2 şi slot pentru card de memorie de cel mult 32 GB. Eu consider că 8GB e suficient deoarece majoritatea conţinutului multimedia (muzică, filme) se află pe internet şi nu prea are rost să stochezi atâta fişiere. Pe partea de multimedia stă bine deoarece are: difuzoare stereo, mufă audio 3.5 mm, o cameră foto principală de 2 MP cu posibilitate de filmare. Tehnologiile de comunicaţii sunt WLAN, bluetooth şi microUSB 2.0. Nu ştiu dacă va fi şi un model A201 (cu 3G) cât de curând deoarece şi aşa s-au anunţat multe tablete.

Sistemul de operare de pe această tabletă e Honeycomb versiune 3.2 şi producătorul a promis un upgrade la Android 4.0 ICS. Majoritatea performanţelor sunt datorate procesorului Tegra 2 şi a procesorului grafic ULP GeForce. O parte din caracteristicile speciale ale acestei tablete sunt următoarele: accelerometru, giroscop, browser HTML, suport Adobe Flash dar şi altele. Vine şi cu câteva aplicaţii preinstalate dar se pot instala fără probeleme şi de pe Android Market. Acumulatorul Li-Po se pare că unul destul de mare (3260 mAh) şi acesta poate să ofere tabletei o durată de funcţionare de maxim 8-9 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cu siguranţă va fi accesibilă, procesor Tegra 2, upgrade la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, arată bine, difuzoare stereo şi interfaţa e foarte reuşită.

Minusuri: nu se ştie sigur preţul de lansare pentru România şi deci nu prea mă pot pronunţa.

Concluzie

Tableta Acer A200 va fi destul de populară chiar dacă nu are o cameră foto grozavă sau o memorie internă foarte mare. Are o configuraţie mai mult decât decentă pentru a viziona filme 720p sau pentru a juca cele mai complexe jocuri 3D pentru Android. Jos am pus un clip cu despachetarea ei:

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Cianura

    Am un laptop de la ei si tocmai ce ma gandisem saptamana trecuta sa-mi iau un netbook/tableta. Am verificat ce oferte sunt la tablete si am ramas dezamagit pentru ca nu prea sunt decat vreo 2-3 modele de la Acer. Sa speram ca shopurile vor duce si modelele astea noi mai repede.

  • Eugen

    Sunt mai mult fan Asus si Transformer dar si acest model arata destul de bine si daca o sa vina cu Android 4 atunci o sa aiba priza la public. Si nu neaparat datorita softului noi ci si a faptului ca Acer are preturi inferioare altor producatori de tablete cum ar fi Lenovo sau Samsung.

Lasă un comentariu