Acer Iconia Tab A200

Tableta Acer Iconia Tab A200 de 8GB/16GB e noua tabletă a celor de la Acer şi care e o variantă mai accesibilă la Acer A500 dar la fel de performantă. Configuraţia ei e destul de impresionantă: procesor Tegra 2 şi 1 GB RAM, iar pe partea de software primeşte un upgrade la Ice Cream Sandwich. Alături de aceasta au fost anunţate modele precum: A510 (succesorul lui A500), A511 (varianta cu 3G) şi A700 (tabletă Full HD). E mai accesibilă deoarece are o cameră de 2 MP , nu are cameră secundară, variantele sunt de 8GB/16GB şi nu are spate metalic. Însă aduce şi câteva avantaje: ecran de 16 miloane de culori şi un preţ mult mai bun. Ca la oricare altă tabletă, preţul iniţial va fi destul de piperat iar cu timpul o să ajungă chiar şi la 1000 lei.

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Acer Iconia Tab A200 are o greutate cam mare pentru un model de 10.1 inci – 700 grame. Dar şi aşa e mai uşoară decât A500 (cu 30 de grame) şi mai subţire (cu 0.9 mm). Ecranul e unul tactil care reproduce circa 16 milioane de culori şi acceptă gesturi. Rezoluţia de 1280 cu 800 pixeli oferă o densitate a pixelilor destul de bună (circa 150 ppi) la un ecran de 10.1 inci.

La capitolul memorie, Acer A200 vine cu un spaţiu de stocare de 8GB/16GB, o memorie RAM de 1 GB DDR2 şi slot pentru card de memorie de cel mult 32 GB. Eu consider că 8GB e suficient deoarece majoritatea conţinutului multimedia (muzică, filme) se află pe internet şi nu prea are rost să stochezi atâta fişiere. Pe partea de multimedia stă bine deoarece are: difuzoare stereo, mufă audio 3.5 mm, o cameră foto principală de 2 MP cu posibilitate de filmare. Tehnologiile de comunicaţii sunt WLAN, bluetooth şi microUSB 2.0. Nu ştiu dacă va fi şi un model A201 (cu 3G) cât de curând deoarece şi aşa s-au anunţat multe tablete.

Sistemul de operare de pe această tabletă e Honeycomb versiune 3.2 şi producătorul a promis un upgrade la Android 4.0 ICS. Majoritatea performanţelor sunt datorate procesorului Tegra 2 şi a procesorului grafic ULP GeForce. O parte din caracteristicile speciale ale acestei tablete sunt următoarele: accelerometru, giroscop, browser HTML, suport Adobe Flash dar şi altele. Vine şi cu câteva aplicaţii preinstalate dar se pot instala fără probeleme şi de pe Android Market. Acumulatorul Li-Po se pare că unul destul de mare (3260 mAh) şi acesta poate să ofere tabletei o durată de funcţionare de maxim 8-9 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cu siguranţă va fi accesibilă, procesor Tegra 2, upgrade la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, arată bine, difuzoare stereo şi interfaţa e foarte reuşită.

Minusuri: nu se ştie sigur preţul de lansare pentru România şi deci nu prea mă pot pronunţa.

Concluzie

Tableta Acer A200 va fi destul de populară chiar dacă nu are o cameră foto grozavă sau o memorie internă foarte mare. Are o configuraţie mai mult decât decentă pentru a viziona filme 720p sau pentru a juca cele mai complexe jocuri 3D pentru Android. Jos am pus un clip cu despachetarea ei:

2 comentarii la „Acer Iconia Tab A200”

  1. Am un laptop de la ei si tocmai ce ma gandisem saptamana trecuta sa-mi iau un netbook/tableta. Am verificat ce oferte sunt la tablete si am ramas dezamagit pentru ca nu prea sunt decat vreo 2-3 modele de la Acer. Sa speram ca shopurile vor duce si modelele astea noi mai repede.

  2. Sunt mai mult fan Asus si Transformer dar si acest model arata destul de bine si daca o sa vina cu Android 4 atunci o sa aiba priza la public. Si nu neaparat datorita softului noi ci si a faptului ca Acer are preturi inferioare altor producatori de tablete cum ar fi Lenovo sau Samsung.

Lasă un comentariu