Acer Iconia Tab A100 7

Tableta Acer Iconia Tab A100 7 a fost prezentată oficial în februarie ca fiind prima tabletă de 7 inci (numele ei ar trebui să fie Iconia Tab 7) care va rula sistemul de operare Android Honeycomb. Lansarea ei a fost întârziată de mici probleme cu software-ul, și anume Honeycomb-ul trebuia adaptat la un ecran ceva mai mic. Acest sistem de operare îl găsim doar pe tabletele de 10.1 și probabil nu va mai trece mult imp până îl vom vedea și pe cele de 5 inci.Dacă vă plac gadgeturile de dimensiuni redus, atunci Acer Iconia Smart ar fi o alegere bună deoarece este un gadget de tip hibrid (smartphone/tabletă) cu ecran de 5 inci dar nu va avea Honeycomb. Design-ul lui Acer A100 este inspirat de la modelul Iconia Smart și nu de la A500. Oricum tableta Acer A100 este mult mai reușită decât varianta Smart deoarece nu vine cu butoane senzitive înghesuite iar aspectul ecranului este 16 pe 9 nu 17 pe 9.

Mai mult ca sigur, Acer Iconia Tab A100 va veni doar într-o variantă (8 giga) care cred că este mai mult decât suficientă având în vedere că mai are un slot pentru card microSD de până în 32 de giga. Dacă ar fi să-mi iau  tabletă doar cu Wi-Fi aș opta pentru aceasta fără ezitare deoarece vine și cu cel mai tare procesor pentru tablete, Tegra 2. Acesta este un procesor Dual Core care oferă și performanțe 3D pentru a vă bucura de jocurile speciale pentru acest tip de procesor. Chiar dacă vom găsi versiunea 3.0 pe ea, cu siguranță va fi disponibilă versiunea 3.2 ca upgrade că doar pentru A500 este deja disponibil un upgrade la 3.1. Acesta nu e mai scumpă decât cea mai recentă tabletă a lor (Iconia Tab A501). Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Expusă
Spatele

Specificații tehnice

Acer A100 cântărește undeva la 470 de grame și e destul de mică pentru a fi un gadget portabil. Ecranul tactil LCD poate reproduce 16 milioane de culori, are o rezoluție decentă de 600p (cât la un netbook) și o diagonală de 7 inci. Ca și caracteristici speciale are: interfață specială oferită de producător, accelerometru, giroscop și posibilitate multi-touch. Pe partea de porturi Acer A100 are mufă 3.5 mm, HDMI și microUSB 2.0. La capitolul comunicații are Wi-Fi pentru conectare gratuită la internet și bluetooth 2.1 cu EDR și A2DP pentru primirea/trimiterea de fișiere. Memoria internă este de 8GB/16GB, deci în funcție de preferințele cumpărătorului și poate fi extinsă cu un card de tip microSD de până în 32 de giga.

Pe partea de multimedia, Acer A100 are difuzoare stereo, cameră foto de 5 MP cu autofocus și blitz cu LED, cameră secundară (din față) de 2 MP și există posibilitatea realizării de înregistrări video cu ajutorul camerei foto. Vine cu sistem de operare Android  v3.0 Honeycomb iar ugrade-ul va fi v3.2. Mai vine cu un procesor Dual Core Tegra 2 de 1 GHz, browser HTML, suport Adobe Flash Player 10.1 și multe aplicații utile oferite de Google. Bateria este de tip 1530 mAh și probabil va oferi aceeași autonomie ca și modelul de 10 inci.

Păreri pro și contra achiziției

Ca plusuri, Acer A100 Iconia Tab va avea un port HDMI, conectare USB 2.0 la PC/laptop prin microUSB 2.0, port pentru stație andocare (docking station), carcasa chiar dacă este realizată în totalitate din plastic se simte destul de bine

Din păcate, Iconia Tab A100 7 e destul de scumpă pentru început iar varianta cu 3G nu cred că va fi lansată cât de curând deoarece nu se aude nimic despre ea.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unei tablete de 7 inci atunci această tabletă ar trebui să fie pe lista ta de cumpărături deoarece este un model nou, ieftin și foarte performant. Tableta Acer Iconia Tab A100 7 poate oferi cam tot ce poate oferi o tabletă de 10 inci dar într-un „pachet” ceva mai mic și un preț ceva mai accesibil.

6 comentarii la „Acer Iconia Tab A100 7”

  1. Asta da tableta… ecran de 7 inci deci portabila si Honeycomb. Plus ca Acer 100 mai are si tegra 2. Designul nu prea este reusit din punctul meu de vedere, era maicalumea daca era inspirat de la modelul de 10 inci A500. In rest promite o experienta unica in ceea ce priveste faptul ca este o tableta de 7 inci. Sa speram ca va avea un pret mai bun ca a lui Streak 7 ca daca o sa fie mai ieftina Dell o sa piarda teren in fata lui Acer. Din pacate nu se prea aude mai nimica despre versiunile cu 3G 101 si 501, parca asa se cheama. Ar fi tare daca ar fi mai multe jocuri 3D pentru tegra 2 ca asa nu prea merita sa ti-o iei doar pentru jocuri. Ideea este sa fie si utila, internet, filme si citit ziare. Eu sincer mi-as lua o tableta pentru a ma juca pe ea deoarece telefoane de cel putin 5 inci performante nu prea sunt, si deci o tableta cu tegra de 7 ar fi cea mai buna solutie.

  2. Sunt de acord cu tine, doar parțial. Pentru jocuri poţi opta pentru un PSP, tabletele sunt destinate internetului și nu jocurilor.

  3. Cica in Germania, acer iconia tab a100 o sa ajunga prin septembrie la 299 de euro (8 giga), la cine stie cat va costa. Oricum nu prea are rivali in special ca vine cu Honeycomb si Tegra. Deci Dell Streak 7 ar trebui sa inceapa de pe acuma sa si impacheteze bagajele :). Iar varianta de 16GB va costa cica 399 de euro deci clar cea de 8 giga este mai rentabila. Daca o sa aibe acelasi pret si in Romania cu siguranta o sa mi iau.

  4. Acer A100 întradevăr are Honeycomb, dar în curând şi Streak varianta de 7 inci va avea un upgrade la acest tip de sistem de operare, şi plus că preţul lui Streak 7 a tot scăzut. Deci numai o persoană comodă ar cumpăra un A100 în locul unui Streak 7 dar spun asta numai dacă va fi mult mai scump ca cel de la Dell, să zicem 200-300 de lei. Dacă ar fi să aleg eu una dintre cele două, sincer nu prea mă atrag în special că sunt de 7 inch, pe mine mă atrag mai degrabă cele de 5 inc cu 3G dar să aibe măcar un Tegra 2 şi Ice Cream Sandwich ;).

  5. am o tableta ACER 100 primita cadou din italia Tableta e noua nouta, dar nu stiu ce sa ii fac sa o pot conecta la internet, trebuie facute ceva setari / nu ma prea pricep… Va multumesc !

Lasă un comentariu