Acer Iconia B1-A71, tabletă 7″ cu Android 4.1.2

Dacă îți plac gadgeturile atunci Acer îți vine în întâmpinare cu tableta Acer Iconia B1 A71 care e un model lansat de curând, lucru sesizabil și prin prezența celui mai nou sistem stabil Android – Android 4.1.2. Se recomandă prin procesorul Mediatek de tip dual core, ecranul măricel și memoria internă de 8GB. Nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar eu ți-aș recomanda să cumperi și un card (ceva similar Kingmax Micro-SDHC, 32GB, Class 10) deoarece memoria internă utilizabilă e de doar 5-6 giga, restul fiind folosit de sistem și programele implicite.

Aspect

Puteți observa că e un tablet care nu arată deloc rău, iar datorită ecranului mediu ca mărime, aparatul beneficiază de o portabilitate bună.

Tableta
Tableta

Caracteristici tehnice

Modelul B1 A71 e unul care vine cu un procesor popular în tabletele ieftine – Mediatek MTK 8317/T – fiind un model cu două nuclee. Vine cu o memorie RAM de 512 mega, care e suficientă pentru browsing, dar care nu e tocmai ideală pentru jocuri (ideal ar fi fost 1GB RAM). Vine cu conexiuni cum ar fi Wi-Fi și bluetooth, dar și GPS care vă vor ajuta la sarcinile de zi cu zi.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model faptul că are performanțe medii și un raport foarte bun dintre preț și calitate. Garanția e una normală și o să vă ajute în caz că se întâmplă ceva neprevăzut cu tableta. Vine cu un sistem de operare foate apreciat – Android, iar versiunea e una recentă – 4.1.2. Poate nu vă place că nu are 4.2, dar încă nu e considerat ca fiind un sistem stabil, încă. Utilizarea sa nu e deloc complicată, fiind ușor de folosit chiar și de către cei care nu au mai folosit o tabletă ori un smartphone, însă ce trebuie menționat e că nu e bine să instalați prea multe jocuri și aplicații deoarece de fiecare dată când e pornit Internetul și aceste aplicații pornesc și consumă din resurse și baterie (un exemplu de aplicație care se comportă astfel e cea de la Facebook); bateria ține undeva la peste 4-5 ore, iar în mod de așteptare (standby) poate să ajungă la o zi.
Are multe lucruri care pot fi apreciate, dar sunt și lucruri care nu-mi plac cum ar fi faptul că are doar 512 MB RAM. Acest lucru nu e unul rău deoarece jocurile nu consumă chiar așa de mult, dar putea să fie 1024 MB pentru o oarecare fluiditate.

Concluzie

Dacă te interesează o tabletă brănduită de la un producător cu tradiție și care nu e la prima tabletă atunci acest model ar fi pentru tine. Dacă mai luăm în considerare și că are preț excelent atunci cred că o să apreciezi și mai mult aparatul.

Te-ar mai putea interesa