Acer Iconia B1-710-83171G00nw, tabletă ieftină cu Dual Core

Tabletele de 7 inci sunt cele mai apreciate și mai căutate modele de pe piață deoarece pot fi ținute cu ușurință într-o mână. Acer Iconia B1-710-83171G00nw e una dintre acele tablete și care v-o recomand deoarece are procesor Dual Core, 8GB memorie și ecran de 7 inci. E bine să aveți un procesor mai bun deoarece unele aplicații necesită performanțe mai mari, iar fluiditatea crește. Oricum, Android 4.1 aduce un plus de fluiditate și se observă la orice gadget indiferent de configurație. Prețul e atractiv din punctul meu de vedere și nu e nevoie să faceți un efort financial considerabil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Seria B1-710 vine în multe culori, doar că spatele diferă mai mult, pe când fața e tot negru lucioasă. Spre deosebire de altele, aceasta vine cu spate pe alb și configurația nu diferă cu mult.

Tableta
Tableta

Specificații tehnice

Procesorul Dual Core de 1.2 GHz e unul diferit față de ce am văzut până acum dar nu are mare importanță chipsetul ori procesorul grafic. Ecranul de 7 inci e unul LCD LED și bineînțeles acceptă gesturi. Rezoluția nu e cea mai grozavă dar pentru cei cu pretenții mici e numai ok – 1024 cu 600 pixeli.

Memoria RAM de 1 GB e satisfăcătoare dacă folosiți multe programe în același timp ori aveți multe aplicații cu notificări. Chiar dacă are 8GB, memoria utilizabilă e ceva mai mică deoarece sistemul de operare ocupă și el spațiu. Să nu uităm de aplicațiile preinstalate care sunt cele obișnuite dar se pot instala și altele de pe Google Play.

Ca și dotări are cameră web modestă, slot pentru card de maxim 32 GB, bluetooth și Wi-Fi. Autonomia tinde spre 3 ore și 30 de minute, dar poate să scadă dacă porniți filme ori jocuri. Are doar 340 de grame iar grosimea e de 12.4 mm. Nu vine cu cel mai nou Android (4.2), ci are versiunea 4.1 care se numește Jelly Bean.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor cu două nuclee, preț rezonabil, Android Jelly Bean, memorie de 8GB etc.
Minusuri: ecranul are o rezoluție mică.

Concluzie

Acest Acer Iconia B1-710-83171G00nw e o alegere bună iar dacă autonomia vi se pare cam mică, trebuie să știți că nici concurența nu oferă modele cu autonomie mai mare. Poate că nici nu aveți nevoie de mai multă autonomie deoarece o folosiți doar acasă în loc de laptop. Jos am pusu n clip cu aceasta și în care se pot vedea performanțele ei:

Te-ar mai putea interesa