Acer G236HLBBD, monitor 1080p ieftin cu DVI

Monitorul LED Acer G236HLBBD face parte din segmentul inferior și nici nu putea fi altfel în acest buget. Nu pot avea pretenții mari ținând cont cât costă un astfel de monitor. Acesta impresionează deoarece are imagine de tip FullHD, port DVI, design elegant și un consum redus. Bineînțeles, cu un buget ceva mai generos, se poate alege unul cu panou mai bun, conectori mai avansați și tehnologii care protejează ochii (foarte utile dacă petreceți multe ore în fața sa). Are un suport pentru masă ceva mai diferit și care îi oferă o bună stabilitate.

Am pus poza de jos pentru a vedea mai bine cum artă, dar și o prezentare video la final pentru cei care sunt ceva mai interesați. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu sunt multe monitoare de 23 de inci (58 cm) în acest preț și poate fi folosit ca televizor dacă PC-ul vostru are tuner TV. Monitoarele cu tuner TV sunt mult mai scumpe, pot costa chiar dublu. Specificațiile unui monitor sunt bune deoarece standardul crește în fiecare an, iar anul acesta se pare că diagonala e mai mare și contrastul generos. Bine, nu puteți avea pretenții prea mari iar un monitor cu panou ISP sau unul similar, costă ceva mai mult (cu vreo 50% mai mult).

Suportul de masă la acesta nu oferă prea multe funcții dar poate fi înclinat ca multe altele – până la 15 de grade. Monitoarele premium au pivot, astfel ecranul poate fi rotit la 90 de grade.

Păreri pro și contra

Costă destul de puțin pentru ce oferă: ecran 1080p, conector DVI, design elegant, consum redus de energie, diagonală generoasă. Totuși, unii utilizatori și-ar fi dorit unghiuri de vizibilitate mai bune, adică un panou diferit.

Lipsa HDMI-ului nu e un minus cât timp are DVI, iar Acer G236HLBBD poate reda fără probleme conținut 1080p. Prin VGA, calitatea conținutului redat e limitată la o rezoluție HD. Poate fi folosit alături de orice desktop și nici nu ocupă chiar atât de mult spațiu pe birou. Conținutul pachetului e același la monitoarele accesibil și doar cele premium pot oferi ceva în plus (un cablu video mai bun).

Te-ar mai putea interesa