Acer G227HQL, IPS de 21.1 inci

Acer G227HQL e un monitor ceva mai ieftin decât unul de 23 de inci ori chiar mai mare. Totuși nu trebuie neglijat că are panou IPS, dotare care mărește claritatea acestui model. Are porturi video destul de bune și chiar dacă îi lipsește cel DVI, calitatea imaginii e una destul de bună prin HDMI. Doar prin VGA, imaginea e limitată la HD deci nu e recomandat să folosiți acel port dacă vă uitați la filme 1080p. Îmi place să mă uit la filme pe un monitor decât pe un televizor deoarece e mai compact și nu e nevoie de prea mult spațiu pe birou. Doar pentru o sufragerie e nevoie de un televizor mare și puteți pune și un sistem audio alături.

Prețul acestui model nu e chiar așa de mic dar nici foarte mare. Mie mi se pare destul de corect și, în general, acest brand oferă soluții accesibile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Display-ul de 21.5 inci nu e cel mai mare de pe piață, dar el aduce și o imagine ceva mai bună. Monitoarele mai mari de 19 inci au imagine ceva mai detaliată, de aceea e bine să folosiți cel mai bun port video. Pe partea de iluminare are tehnologie LED iar aceasta îmbunătățește calitatea imaginii, dar și restul caracteristicilor sunt bune: timp de răspuns de 6 ms, aspect lat, contrast dinamic generos, unghiuri de 178 de grade etc.

Nu are facilități ca unele monitoare: tuner TV, montare pe perete sau boxe integrate. Acestea pot influența prețul monitorului în special dacă le are pe toate. Are porturi video ca VGA și HDMI, însă doar prin HDMI calitatea imaginii e mai bună (mă refer la conținutul media 1080p). Consumul de 25 W e cel maxim și îl puteți micșora prin reducerea luminozității ecranului.

Plusuri: panoul de tip IPS, are HDMI, consum mic de energie, imagine 1080p, fiabil etc.
Minusuri: nu are prea multe dotări speciale.

Acer G227HQL e oferit e un brand destul de cunoscut și care merită încercat, iar dacă aveți deja un monitor LED dar nu e foarte performant ori mare, e cazul să optați pentru unul ca și acesta.

Te-ar mai putea interesa