Acer G195HQVb

Cel mai vândut monitor LCD este acest monitor LCD Acer G195HQVb de 18.5 inci, în centimetri are o diagonală de 47 care zic eu este suficientă dacă vreţi să treceţi de la un monitor de tip square (4:3) de tip CRT la unul wide (16:9). Are un preţ foarte bun, adică undeva la 379 lei, dar ca resigilat poate e mai ieftin. În prezent, ca resigilat este mai ieftin cu 8 procente şi costă undeva la 349 lei, dar are doar ambalajul desfăcut şi puţine zgârieturi. Eu nu m-aş uita la câteva zeci de lei şi l-aş lua nou. 😉
O alternativă de 23 de inci ar fi un Acer G235Hbd, dar costă ceva mai mult.

Îmi amintesc când am avut şi eu un astfel de monitor CRT de 16 sau 17 inci si am trecut la un LCD nou de 18 inci. Această trecere a fost ca de la cer la pământ, adică nu mai eram bulbucat de cap şi luminozitatea LCD-ului era mult mai bună, iar wallpaper-ele parcă arătau mai bine datorită culorilor mai vii şi a contrastului ridicat. Înainte nu puteam să stau mai mult de trei ore în faţa lui, acum stau şi cinci ore dar bineînţeles cu mici pauze.

Poze

Acasă
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Specificaţiile tehnice ale acestui monitor LCD Acer 18.5 model G195HQVb sunt următoarele: diagonală de 47 centimetri, timp de răspuns de 5 milisecunde, rezoluţie optimă de 1360 cu 768 pixeli, ecran wide cu aspect 16:9, contrast 50.000:1 şi are sistem VESA (poate fi montat pe perete).

Acest monitor Acer – Acer G195HQVb – de 18,5 inci nu are Tuner TV, boxe integrate, HDMI sau DVI. Dar are VGA care este cel mai utilizat port pentru a fi conectat la PC, laptop sau netbook.

Oricum boxele lui Acer G195HQVb dacă ar fi fost integrate nu prea îşi aveau rostul deoarece erau destul de slabe şi probabil erau de cel mult 3W. Tuner-ul TV nu prea este util deoarece mulţi nu prea se uit la TV şi pentru ce să dai mai mulţi bani din buzunar pentru ceva ce nu vei folosi prea des. Există site-uri pe care poţi vedea posturi TV prin streaming. Dacă optezi pentru unul cu TV Tuner trebuie să şti că posturile româneşti se văd naşpa datorită calităţii mici, cu pixeli mari şi culori destul de ciudate. La noi pe televizor se vede mai bine decât pe monitor.

Păreri pro şi contra

Minusurile ale acestui monitor LCD Acer 18.5 – Acer G195HQVb – ar fi faptul că meniul este uşor confuz, plasticul lasă impresia de ieftin (aşa cum e monitorul). O părere contra ar fi faptul că nu este LED, dar dacă ar fi avut LED ar fi costat undeva dublu, însă ar fi avut un contrast mai bun şi culori mai calde.

Plusuri ar fi culorile foarte vii, contrastul bun, la fel şi preţul şi designul atrăgător. Un alt plus ar fi faptul că are VESA, deci poate fi montat pe perete. Sunt monitoare mai scumpe care nu au acest tip de suport.

Şi garanţia pentru Acer G195HQVb este bună, adică de 2 ani.

Concluzie

Eu îi dau 4 stele din 5 acestui monitor LCD Acer G195HQVb de 18.5 inci datorită faptului că nu are LED. Dacă avea leduri în era ledurilor poate primea mai mult, în să aşa primeşte doar 4 stele.

Te-ar mai putea interesa