Acer ES1-572-32PR, laptop cu Core i3-6006U

Laptopul Acer ES1-572-32PR face parte dintr-o serie destul de accesibilă și care impresionează prin performanțe. Chiar dacă nu oferă un ecran FullHD ca și alte serii, acesta arată bine și vine cu procesor Intel Skylake. Această generație de procesoare e destul de reușită și e însoțită de o placă video integrată decentă. Chiar dacă unele componente sunt diferite, designul exterior e același, doar că pot exista variante și pe alte culori. Chiar dacă nu are placă video dedicată, poate fi un bun înlocuitor pentru actualul PC (dacă e cu configurație veche).

Dacă nu reușiți să vă faceți o idee despre acesta, vă recomand clipul de la final. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un laptop de tip office costă cam sub 2000 de lei și de cele ma multe ori nu e suficientă o placă video dedicată pentru ca laptopul să fie unul pentru uz multimedia. Spun asta pentru că procesorul e foarte important și ecranul FullHD oferă mai multe detalii dacă are și panou IPS. Laptopurile FUllHD au crescut ca număr dar tot nu veți găsi anumite dotări speciale sub 2000 de lei. Laptopurile multimedia care pot fi folosite chiar și pentru redarea de jocuri 3D, filme 1080p și programe profesionale costă peste 3000-4000 lei.

Acesta excelează la capitolul conectivitate datorită porturilor diversificate, tehnologiilor wireless de ultimă generație și altele. Autonomia maximă e de 6 ore dar numai în anumite condiții poate fi obținută (în stand-by). Laptopul se mișcă decent cu memoria DDR4 și chiar cu Windows 10 preinstalat.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu e foarte ușor – 2.4 kg, acesta impresionează la majoritatea capitolelor și nici nu putea fi un laptop prea performant în acest buget. Sunt puține laptopuri cu placă video dedicată dar și așa poate că nici nu o folosiți. Utilizarea unei plăci video dedicate reduce din autonomia de lucru a laptopului.

Nu cred că ar trebui să alegeți un laptop mai ieftin decât Acer ES1-572-32PR, deoarece procesoarele din seriile precedente nu sunt prea eficiente, iar cele de tip Pentium și Celeron sunt inferioare. Din prezentarea de la final vă puteți face o idee bună despre acest laptop sau serie ES1.

Te-ar mai putea interesa