Acer eMachines G730Z-P622G50Mnks

Un laptop de 17 ieftin şi bun este acest laptop Acer eMachines G730Z-P622G50Mnks care vine cu procesor P6200, 2 giga de RAM şi placă video cu suport HD pentru filme şi jocuri. Nu este un model pentru jocuri ci unul pentru cei care doresc un notebook ceva mai special şi aici mă refer la un model cu ecran de 17,3 inci. Cu câteva zile în urmă ziceam că cel mai ieftin laptop de 17 e oferit de MSI la un preţ de vreo 20 şi ceva de milioane, ei bine Acer a lansat acest model eMachines G730Z. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». O alternativă ceva mai performantă și pentru jocuri ar fi un Acer eMachines G730G-383G50Mnks.

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul Dual Core P6200 de la Intel este unul nou, probabil şi cel mai bun din categoria sa. Are o frecvenţă de 2,1 GHz, tehnologie 32nm şi cache de 3MB. Display-ul LCD de tip Glare HD+ cu tehnologie LED are o diagonală de 17,3 inci deci o rezoluţie maximă de 1600 cu 900 pixeli. Capacitatea memoriei RAM e de 2 giga de tip DDR3 care poate fi mărită de până la 8 giga la o frecvenţă de 1066 MHz. Dacă vreţi să jucaţi din când în când un joc cu siguranţă veţi avea nevoi de mai mulţi RAMi, dacă nu consider că 2 giga sunt suficienţi. Hard disk-ul are o capacitate de stocare de 500 de giga la 5400 de rotaţii pe minut şi este unul de tip Serial ATA. Placa video Intel HD Graphics oferă o autonomie ridicată pentru că este una integrată şi poate rula fără problemă filmele HD. Iar în jocuri se descurcă destul de bine chiar dacă e una integrată.

La categoriile multimedia, conectivitate şi porturi Acer G730Z are unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, cititor de carduri, 3 USB-uri 2.0, port VGA, microfon incorporat, intrare audio, reţea RJ-45, conector HDMI şi Wi-Fi. Autonomia de lucru a bateriei de 6 celule este undeva la 2-3 ore de funcţionare. Greutatea e de 3,3 kilograme şi vine cu Wake-on-LAN ready, tastatură numerică şi sistem de operare Linux.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: procesor ultraperformant, design elegant, ecran generos de tip LED, poate fi un model multimedia dar mai puţin portabil datorită mărimii şi greutăţii sale.

Ca minusuri: 12 luni garanţie, iar prezenţa unei plăci video dedicate ar fi fost un plus.

Concluzie

Acest laptop Acer eMachines G730Z-P622G50Mnks se adresează artiştilor sau designerilor, dar şi celor care vizionează din când în când un film sau un serial tv. Deci pot spune că-şi merită banii şi este un model de recomandat pentru că este un model pentru cei care nu au un buget generos.

Te-ar mai putea interesa