Acer eMachines 630-323G32Mikk

Acest laptop Acer eMachines 630-323G32Mikk cu procesor AMD  model Athlon 64 II M320 este unul dintre cele mai ieftine laptop-uri din oferta eMAG. Este un model zic eu low-cost datorită specificaţiilor bune la un preţ acceptabil. Preţul acestuia este undeva la 1.100 de lei. Pentru un asemenea preţ nu poţi să ai cine ştie ce pretenţii la performanţele acestuia. O alternativă cu hard disk ceva mai generos este Acer eMachines 630-323G25Mikk.

La capitolul funcţionalitate stă bine deoarece are procesor econom din punct de vedere al consumului de curent pentru că are două nuclee, 3 giga de memorie RAM şi a hard disk-ului destul de spaţios şi silentios. Are destul de multe porturi iar placa video este una integrată de la ATI, cu 256 de MB memorie video dedicată şi până în 1,6 giga share-uită, care deasemenea are un consum redus de energie.

Toate aceste specificaţii fac ca autonomia acumulatorului să fie foarte ridicată. Deci puteţi să navigaţi pe Internet, vizionaţi filmele preferate sau chiar să ascultaţi muzică fără să vă preocupe câte liniuţe mai are bateria. Materialul din care este fabricat acest laptop Acer este unul gros, devenind un laptop rigid, este unul lucios pe capac şi mat la interior. Se adresează celor ce pleacă în excursii fie pentru cei ce plec în călătorii de afaceri. În continuare am postat nişte poze cu produsul, ca să vă faceţi o ideea de cam cum arată acesta, am enumerat specificaţiile tehnice, urmate de nişte păreri pro şi contra achiziţiei acestui laptop Acer eMachines.

Poze

laptop acer emachines 728 1
De sus
laptop acer emachines 728 5
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul vine de la producătorul AMD. Modelul este de tip Athlon 64 II M320 cu două nuclee, cu cache L2 de 1MB, frecvenţă de 2,1GHz, consum de 35W, DDR2 800MHz şi tehnologie de 45nm.

Ecranul de tip TFT LCD are o diagonală de 15,6 inci, rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli, adică HD şi aspect de 16:9. Memoria RAM e de tip DDR2 şi are o frecvenţă de 667MHz. Din păcate, nu este dispusă pe Dual-Channel deoarece e de 3 giga (2+1), memoria maximă este de 4 giga.

Hard disk-ul e unul foarte spaţios şi silenţios, are o capacitate de stocare de 320 de giga, la o viteză de rotaţie de 5400 de rotaţii pe minut.

Placa video e de tip integrată şi vine de la producătorul AMD. Modelul este Mobility Radeon 4200 care are 1,9 giga memorie video (256 MB dedicată şi 1663 MB share-uită). Aceasta suportă UVD2 (decodor video versiunea 2.0) şi are Pixel Shader 4.0 şi suport DirectX 11.

La capitolul multimedia stă destul de bine datorită difuzoarelor stereo incorporate şi pentru că are unitate DVD, cititor de carduri (MS, SD, MMC, MS PRO, xD) şi cameră web de 0,3 MP (filmează cu 640 cu 480 pixeli).

La capitolele porturi şi conectivitate, are port VGA pentru conectare monitor extern, microfon, intrare audio, reţea RJ-45, şi 2 USB-uri 2.0 şi Wi-Fi.

Autonomia bateriei de 6 celule adică de 4400 mAh este undeva la două ore şi jumătate. De încărcat, se poate încărca în două ore şi jumătate oprit şi trei ore şi jumătate în timp ce-l folosiţi.

Are o greutate de 2,7 kilograme, are bineînţeles tastatură numerică şi este de culoare neagră.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: este foarte ieftin, destul de performant şi provine de la un producător cunoscut şi de încredere.

Ca minusuri: memoria RAM este DDR2 şi nu are HDMI. HDMI-ul era util dacă aveţi un televizor cu HDMI şi doriţi să vizionaţi un film în format FullHD, numai că placa video integrată nu suportă rezoluţii FullHD, ci doar HD de 720p.

Concluzie

În mare acest laptop Acer eMachines 630-323G32Mikk este unul foarte performant pentru aşa un preţ mic, şi nu poţi să ai pretenţii să ruleze jocuri foarte complexe gen GTA 4 sau Black Ops. Se adresează celor ce apreciază funcţionalitatea şi design-ul foarte reuşit.

Te-ar mai putea interesa