Acer E3-112-C658, laptop Aspire cu Windows 8.1

Laptopurile de 11 inci ca acest Acer E3-112-C658 sunt tot mai rare deoarece într-un buget redus poți lua acuma chiar și un laptop de 15 inci cu configurație decentă. Totuși, acesta spre deosebire de altele are componente hardware noi dar și Windows 8.1. Are chiar și bluetooth, tehnologie care e de folos pentru un laptop cu puține porturi USB. Puteți pune un mouse wireless mai mic și care poate fi luat alături de acest laptop într-o geantă. Designul e destul de reușit și finisajul pe argintiu îi dă un plus de eleganță.

E ieftin și pentru că are un procesor Intel Celeron Bay Trail-M, dar nu e unul oarecare ci unul recent lansat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acer Aspire E3-111
Acer Aspire E3-111

E vorba de Celeron N2840 de 2.1 GHz care are și o placă video integrată de la Intel. Ecranul e unul non-glare de 11.6 inci iar imaginea sa e una HD. Claritatea imaginii e superioară dar ecranul nu se poate compara cu cel al unui monitor deoarece unghiurile de vizlitate sunt mai mici și dimensiunea nu îl favorizează. Bineînțeles, un laptop compact se adresează celor care vor portabilitate și prin intermediul portului HDMI puteți conecta oricând un monitor sau televizor. Deci laptopul poate fi un media player portabil.

Sistemul de operare e Windows 8.1 și nu aș vedea de ce l-ați înlocui cu altul. Restul componentelor sunt: plăcuța de 2 GB RAM și hard de 500 GB. Nu are sens să le înlocuiți cu altele, deoarece e un laptop care poate fi folosit pentru sarcini simple. Dotările sale sunt: bateria de 3 celule, camera web HD, USBurile 2.0/3.0, slot pentru card etc.

Plusuri: are un USB 3.0 (de zece ori mai rapid decât 2.0), autonomie bună pentru o baterie așa de mică, Windows 8.1 preinstalat, arată bine și altele.
Minusuri: nu are un procesor prea performant dar e suficient de bun pentru uz office.

Acer E3-112-C658 e unul dintre puținele laptopuri compacte de pe piață, dar pentru acasă vă recomand ceva mai mare (un laptop de 15 inci). Jos am pus o prezentare pentru a vă putea face o idee despre cum arată și cam cât de mare este.

Te-ar mai putea interesa