Acer Chromebook 314 CB314, ultraportabil cu Celeron N4100

Acer Chromebook 314 CB314 e un laptop cu portabilitate extrem de bună şi sistemul de operare Chrome OS. Chiar dacă e un laptop cu procesor Celeron se poate spune că e unul performant întrucât procesorul Celeron N4100 e unul quad core capabil în a scoate 2545 puncte la benchmark.
În opinia mea acest laptop office e pentru cei interesaţi de o soluţie pentru acces la Internet în vacanţe sau în călătorii de afaceri.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern a cărui ecran e de 14 inci.
Din poza de alături puteţi vedea că laptopul e unul de culoare silver şi care oarecum seamănă cu un Macbook.


Păreri pro şi contra

Laptopul Acer Chromebook CB314 e unul al cărui ecran de 14 inci are rezoluţie HD (1366×768 pixeli) şi strat anti-glare.
La capitolul memorie are 4GB RAM şi stocare pe hard de 64 giga.
Conectivitatea e una ok întrucât discutăm despre 4 porturi USB, micro SD şi wireless ac.
Portabilitatea este extrem de bună deoarece are o greutate de 1,5kg şi o baterie care ţine vreo 12 ore… în funcţie de ce faceţi pe el.
Productivitatea cu un astfel de laptop e ok, dar trebuie ţinut cont de faptul că pentru lucru vă puteţi folosi de aplicaţiile Google Docs, Sheets etc care vin ca alternative la Word, Excel şi aşa mai departe.
Laptopul şi sistemul de operare sunt construite în jurul browser-ului Google Chrome şi de aceea e un laptop pentru acces la net… după cum am scris mai sus.
Ar trebui să subliniez că nu pot fi instalate programe de Windows deoarece vine cu Chrome OS care e bazat pe alt sistem de operare.

Per ansamblu acest model se adresează persoanelor care vor un laptop pentru citirea informaţiilor de pe net.
În cazul în care doriţi un desktop replacement, adică un laptop mai performant atunci vă recomand un model precum acesta. Pe un astfel de laptop puteţi face mai multe lucruri (de la gaming de bază, la editări video şi proiectare CAD nu prea complexă).

Te-ar mai putea interesa