Acer B286HK, monitor de 28 inci cu pivot

Acer B286HK e unul dintre puținele monitoare de 28 de inci și imaginea sa e una QFHD sau 4K2K. Nu sunt multe monitoare peste 27 de inci și cu aspect lat. Există monitoare de 29 de inci cu aspect 21 pe 9 dar acelea sunt mai mult pentru multitasking. Acesta poate fi folosit pentru orice și oferă destul spațiu de lucru deoarece imaginea e detaliată. Puteți edita, proiecta, viziona filme ori juca jocuri. Are multe porturi video și chiar și un USB. Dacă vă place cum arată și aveți suficient spațiu pentru acesta, nu văd de ce nu optați pentru el. Poate părea cam scump însă mie mi se pare destul de unic.

Prețul e similar cu cel al unui desktop decent, dar pentru cei care lucrează în programe profesionale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Caracteristicile sale speciale sunt: imagine de 28 inci, rezoluție de 3840 cu 2160 pixeli, timp de răspuns de 1 ms, ecran lat, contrast de 100 milioane la 1, iluminare de 300 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 170/160 grade etc. Poate că unghiurile de vizibilitate nu sunt prea mari și se datorează panoului, însă un IPS sau un panou similar ar fi oferit unghiuri de 178 grade. Pentru cei care-l folosesc de la distanță mică, diferențele vor fi nesesizabile.

Are difuzoare integrate dar și montare pe perete (posibil cu kit de montare). Porturile video sunt: VGA, HDMI, Display Port. Iar cei care au un telefon performant, portul USB e ideal pentru redarea de conținut de pe telefon deoarece monitorul are MHL (suficient să coenctați cablul de date, iar telefonul se încarcă în același timp).

Plusuri: funcția MHL, difuzoare destul de bune, rezoluție mare, contrast superior etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Acer B286HK e un gadget deosebit și care poate fi considerat a fi unul de ultimă generație. Nu are nevoie de tehnologie 3D cât timp nu e televizor și scopul său e altul. Dacă aveți deja un desktop profesional pentru editare/proiectare, e nevoie de un monitor cu imagine Retina sau chiar mai bună și Display Port. Puteți să-l luați și pentru acasă dar nu veți găsi filme sau jocuri care să le puteți reda la o astfel de rezoluție.

Te-ar mai putea interesa