Acer Aspire V5-573-54206G50aii, laptop ultraportabil

Acer Aspire V5-573-54206G50aii vine ca o alternativă gri la V5-573-54204G50akk și poate fi considerat ca fiind un laptop modern sau ultrabook deoarece îi lipsește unitatea optică. E destinat în principal acelora care vor o soluție mai portabilă cu Windows și performanțe peste medie.
Nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar la reducere îl găsești aici.

Aspect

Se poate vedea că are culoarea gri-iron și că are un ecran de 15.6 inci. Deoarece nu are unitate optică, greutatea e una mică de 2kg, iar asta e un plus pe partea de portabilitate. Dar nu un plus la fel de mare precum faptul că bateria ține 7 ore, maxim, chiar dacă e una cu 4 celule.

Din lateral
Din lateral

Caracteristici tehnice

Modelul de față vine cu procesor i5 Haswell model i5-4200U, cu 6GB memorie RAM (suportă maxim 12GB) și cu un hard încăpător. După cum ziceam anterior, îi lipsește unitatea optică, dar acest lucru poate fi compensat de achiziția unei unități optice externe cum ar fi Samsung SE-208DB/TSBS. Faptul că are port USB 3.0 (pe lângă cele 2.0) e numai de bine deoarece o să aveți acces mai rapid la informațiile de pe unități optice.
Cam atât la capitolul hardware, iar la cel software are Windows 8 preinstalat, lucru care vă ajută la o utilizare mai eficientă a sa.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model portabilitatea extremă, performanțele decente și aspectul foarte reușit. Portabilitatea e datorată greutății reduse și a bateriei care ține mult. Aspectul e oarecum împrumutat de la Mac-uri, iar acesta lucru cred că e numai de bine. Dacă la ultrabook-uri nu prea găsim tastatură numerică, la acest model avem așa ceva. Lucru care va ajuta la introducerea rapidă a numerelor. Sunetul e și el unul foarte calitativ, iar asta trebuie mulțumit în special faptului că are tehnologie Dolby Home Theater V4.

Concluzie

Pe piață încep să apară tot mai multe laptopuri de genul acestuia (aspect ultrabook, portabilitate excelentă) și nu aș zice delco că e rău deoarece unitatea optică a devenit inutilă, iar la laptopuri întotdeauna căutăm modele la care bateria să țină cât mai mult.

Te-ar mai putea interesa