Acer Aspire V5-571PG-53314G75Mass

Acer Aspire V5-571PG-53314G75Mass e un model mai ieftin din seria V5 cu ecran tactil și care oferă un procesor Core i5, 4GB. ecran de 15 inci și hard de 750GB. Sunt multe modele cu configurații identice însă cu ecran de 14 inci, dar și cu procesoare mai bune și 8GB RAM. Deci depinde ce fel de utilizator sunteți și vă d de ce v-ați lua unul cu configurație puternică dacă nu sunteți un gamer înrăit. Un Core i5 e suficient pentru orice tip de utilizator, poate chiar și un Core i3. Din păcate, această serie nouă oferă doar configurații puternice și deci nu o veți găsi cu procesoare Pentium sau Core i3 pe acestea. Chiar dacă arată bine, nu e foarte subțire sau ușor precum un ultrabook. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

E nevoie de un procesor performant și cu frecvență scăzută deoarece bateria sa e una de 4 celule. Astfel că autonomia poate atinge chiar și 5 ore în modul economic. Ecranul de 15.6 inci e destul de clar având în vedere rezoluția de 1366 cu 768 pixeli și iluminare LED, iar multi-touch e util atunci când folosiți interfața Windows-ului ori navigați pe web. Multitaskingul e decent cu o memorie RAM de 4GB la o frecvență de 1333 MHz. Puteți stoca destul filme și melodii având în vedere că are 750GB spațiu de stocare.

Placa sa video dedicată e una performantă pentru a juca jocuri diverse, dar nu le puteți juca ultimele apariții la detalii maxime. E vorba de GT 620M de 1GB care e superioară modelului GT 610M deoarece are un BUS mai bun – 128 biți. Alături de acesta are și un Intel HD 4000 care va fi de folos în modul economic.

Dotările sunt și ele importante în special dacă aveți nevoie de ieșiri video, porturi pentru transferul datelor, tehnologii de de comunicații sau calitate audio. O dotare care aș introduce-o pe majoritatea laptopurilor e tastatura iluminată, deoarece e prezentă și pe acest laptop și care e de folos.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e dotat cu tastatură iluminată, design elegant, Windows 8 + ecran multi-touch, preț atractiv și autonomie mare.

Minusuri: nu e la fel de portabil ca un ultrabook.

Concluzie

Acest Acer V5-571PG-53314G75Mass e un laptop modern din cele mai multe puncte de vedere și comparativ cu multe ultrabookuri, e ieftin și are un raport performanță/preț bun. Bineînțeles și acel tip de ecran influențează prețul cu câteva sute de lei. Am pus și o prezentare a unui laptop similar:

Te-ar mai putea interesa