Acer Aspire V5-571-33214G50Makk

Laptopul Acer Aspire V5-571-33214G50Makk e o alternativă bună la un ultrabook deoarece are o configurație asemănătoare și un design similar. Chiar dacă nu e foarte subțire, are tastatură foarte reușită cu iluminare, touchpad cu butoane integrate, ecran subțire și lucios. Eu îl recomand deoarece vine cu Core i3, iar designul e unul foarte reușit. Cât despre preț, eu îl consider atractiv având în vedere că acesta se situează undeva într un laptop și un ultrabook. Din păcate, îi lipsește placă video dedicată. Modelele V5-571G sunt alternative cu performanțe grafice mai mari. V5-571-33214G50Makk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i3-3217U e foarte bun pentru că are o baterie de 4 celule, iar acela are o frecvență mică – 1.8 GHz. E un procesor întâlnit pe ultrabookuri și e unul din seria Ivy Bridge. Deci placă video e Intel HD 4000 care e la fel de bună ca predecesoarea. Ecranul său de 15.6 inci e unul lucios și e mai luminos decât cele cu protecție mată. Mie îmi plac mai mult cele mate, dar fiecare cu opțiunile sale. Memoria RAM e suficientă (4GB) deoarece nu veți avea nevoie de mai mult chiar și cu Windows 7 64 de biți instalat. Să nu alegeți alt OS deoarece driverele sunt pentru acela iar Linuxul se poate șterge cu DVDul cu Windows.

În rest, spațiul oferit de hard e de 500GB și astfel puteți stoca o mulțime de filme și fișiere office. Dotările sale sunt cele tipice, însă vine și cu câteva dotări speciale: mufă LAN/VGA de tip combo, un port USB 3.0, bluetooth și bateria de 4 celule. Autonomia poate atinge cel mult 5 ore dar numai cu luminozitate mică și dacă-l folosiți doar pentru aplicații office. Tastatura iluminată e dotare neobișnuită și care poate fi de folos atunci când aveți de lucru și seara. Vine cu tastatură numerică care poate fi de folos pentru cei care lucrează nu numere, iar la ultrabook-uri acesta lipsește.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată precum un ultrabook, procesor foarte bun, autonomie mare pentru 4 celule, vine cu bluetooth și tastatură iluminată.

Minusuri: nu are placă video dedicată.

Concluzie

Acest V5-571-33214G50Makk e o alegere bună pentru cei care nu vor să se joace jocuri pe laptop, ci vor doar un laptop portabil și elegant pentru facultate, școală sau serviciu. Ca să vedeți mai bine designul laptopului, am pus un clip cu acesta:

Te-ar mai putea interesa