Acer Aspire V5-531-887B6G50Mabb, laptop office albastru

Acer Aspire V5-531-887B6G50Mabb poate fi următoarea voastră alegere dacă vă doriți un laptop performant dar nu unul cu procesor prea mare. Poate fi un upgrade bun dacă aveți un desktop mai vechi și doriți mai multă viteză de procesare și un multitasking excelent. Chiar dacă e vorba de un Celeron, face parte dintr-o generație mai nou și astfel oferă un plus de eficiență. Deasemenea e un procesor cu consum redus, astfel că bateria de 4 celule oferă o autonomie obișnuită, adică peste 3 ore. Designul e același ca la oricare alt V5 doar culoarea poate să difere. Alternative sunt puține laptopuri deoarece nu toate sunt așa de accesibile și au o configurație bună. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Apreciez că acel albastru nu e unul țipător ci mai degrabă e unul deschis la culoare, astfel tastatura iasă în evidență. Poate fi ușor confundat cu un ultrabook.

Așa arată
Așa arată
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Intel B877 de 1.4 GHz e o alegere bună pentru orice utilizator office și chiar și pentru multimedia (filme). Lipsa unei plăci video dedicate nu e un minus deoarece are o placă integrată destul de bună pentru redare video. Ecranul de 15.6 inci vă permite să vizionați filme 720p. Capacitatea memoriei e de 6GB și cred că e suficientă pentru a folosi mai multe aplicații în același timp.

Spațiul de stocare generos e și el un alt plus al acestui laptop și cred că veți stoca destule fișiere pe el. Dotările sale sunt cele care le-ați  mai văzut și la alte laptopuri: unitate DVD, ieșire audio, difuzoare, cameră web ș.a.m.d. Totuși aduce și bluetooth care e util pentru transferul datelor de pe mobil ori să conectați un mouse wireless.

Bateria de 4 celule nu e un minus deoarece oferă o autonomie bună și nu s-a optat pentru una de 6 celule deoarece laptopul e destul de subțire. Având în vedere că are 6GB de RAM și Linux, cred că Windows 8 e o alegere mult mai bună și să optați pentru o variantă de 64 biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie peste 3 ore, elegant, performant, bluetooth, multitasking și spațiu mare oferit de hard.

Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Acest Acer Aspire V5-531-887B6G50Mabb e o alegere foarte bună deoarece raportul performanță/preț e foarte bun, dar nici designul nu arată deloc rău (prețul un ultraportabil). Jos am pus un clip cu model din această serie și care e pe aceeași culoare interesantă:

Lasă un comentariu