Acer Aspire V3-371-34SQ, laptop de 13 inci

Acer Aspire V3-371-34SQ e disponibil pe negru iar configurația cuprinde componente ca Core i3-4030U, 4GB, Intel HD Graphics și 1TB. Deci nu e vorba de un laptop banal, iar prețul atractiv se datorează și sistemului de operare. Dacă ar fi avut Windows 8.1, era mai scump dar și așa trebuie să alegeți acea versiune de 8.1 deoarece producătorii nu oferă drivere pentru sisteme de operare mai vechi. E bine să alegeți ceva nou indiferent despre ce e vorba .

Alternative sunt laptopurile mai mari (cele cu ecran de 15 inci). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe alb și pe negru
Pe alb și pe negru

Procesorul e foarte important deoarece vine și cu o placă video integrată. La cele Core i3 Haswell e Intel HD 4400, pe când la platformele desktop palca video e ceva mai slabă.

Chiar dacă un display de 13.3 inci nu pare să ofere prea mult spațiu de lucru, imaginea e destul de detaliată – 1366 cu 768 pixeli. Ecranul e non-glare adică protecția e una mată și nu lucioasă. Are destulă memorie RAM și destul spațiu pentru melodiile preferate, seriale TV, fișiere office etc.

E ușor și pentru că nu are unitate DVD, dotare care mi se pare inutilă. Instalarea unui sistem de operare se face de pe stick și din BIOS alegeți să booteze de pe USB. Portul USB e mult superior celui 2.0 și de aceea e bine să aveți periferice cu interfață similară. Bateria sa are doar 4 celule, iar autonomia oferită e de doar 3-5 ore dar poate atinge chiar și 6-7 ore în mod economic. Deci depinde cum îl veți folosi. Are dotările standard dar și câteva dotări mai bune care le veți folosi ori de câte ori veți socializa, veți folosi un program, un periferic etc.

Plusuri: are doar 1.5 kg, autonomie de lucru mare, design plăcut, fiabil și performant.
Minusuri: nu prea sunt.

Acer Aspire V3-371-34SQ e alegerea corectă dacă nu vă interesează dimensiunea ecranului, performanțele grafice sau numărul de porturi USB. Îl recomand oricui și în special celor care călătoresc și vor un gadget office portabil. O tabletă nu oferă tastatura fizică și un ecran așa de mare și dacă e vorba de o tabletă cu Windows, ei bine, e cam scumpă și nu are multe dotări.

Te-ar mai putea interesa