Acer Aspire Switch 10 V SW5-014P-12AK, laptop și tabletă cu Windows 10

Acer Aspire Switch 10 V SW5-014P-12AK e un gadget 2 în 1 deoarece are design convertibil (ecran detașabil). Mai precis, e vorba de o tabletă performantă cu stație de andocare care poate fi folosită ca tastatură. Din poza de jos se vede clar că acea tastatură are port USB pe lateral care poate fi folosit pentru conectarea unui periferic. Tabletele clasice nu mai sunt atât de populare, de aceea au apărut cele care pot fi folosit ca un laptop datorită tastaturii fizice și sistemului de operare Windows 10.

Sunt destul de multe laptopuri clasice care pot fi luate în calcul, dar cu cât e mai compact un laptop, cu atât e mai scump. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt prezente componente ceva mai speciale deoarece designul e redus și nici nu are sens prea multă performanță. Până la urmă acest gen de laptop e conceput pentru utilizatorii office care mai au un desktop sau laptop pentru sarcini mai grele. Un laptop atât de mic poate fi luat oriunde deoarece are numai 1 kg fără acea stație. Sistemul are nevoie de numai 1GB RAM iar restul e de ajuns pentru aplicații simple.

Dacă nu aveți alt laptop pentru acasă, puteți folosi acest model ca media player portabil și un eventual hard disc extern pe care să țineți fișiere media (filme, muzică și seriale).

Ca la oricare altă tabletă, autonomie de lucru e mare dar numai în anumite condiții. Oricum, nu cred că o veți atinge pentru că aceasta înseamnă să nu folosiți tehnologii wireless.

Păreri pro și contra

Ecranul e unul tactil că doar poate fi folosit ca o tabletă și oferă o claritate superioară (datorită panoului IPS). E ceva mai scump decât alte laptopuri dar fiecare serie e concepută pentru o anumită categorie de utilizatori.

Acer SW5-014P-12AK poate fi cea mai compactă alegere cu Windows 10 și nu v-aș recomanda unul cu memorie mai puțină ori procesor inferior. Toate gadgeturile premium vin cu sistem de operare preinstalat și chiar dacă nu are unitate optică, poate fi folosit un stick USB 3.0 care e mult mai rapid.

Te-ar mai putea interesa