Acer Aspire S5-371-50GS, laptop cu balama metalică

Acer Aspire S5-371-50GS poate fi folosit de oricine și oricând deoarece are dotări corespunzătoare: ecran FullHD, tastatură iluminată, baterie cu autonomei maximă de 11 ore, design de 1.4 kg și conectivitate WiFi ac. Chiar dacă un laptop e foarte compact poate rula același componente ca și un model clasic, dar nu veți găsi componente de gaming. Mă refer la procesoarele HQ și la plăcile video GTX, dar nici sloturile pentru memorie nu sunt numeroase (maxim 2).

Prețul e corespunzător, că doar e un ultraportabil cu design robust și dotări speciale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Îmi place procesorul Core i5-7200U deoarece se descurcă foarte bine în cele mai multe situații. Nu e nevoie de un Core i7 pentru că nu e vorba de un laptop multimedia și laptopul ar fi fost prea scump. Laptopul nu are nevoie de mai multă memorie RAM, consider că 8GB e suficient pentru cele mai multe aplicații și pentru multitasking.

Un SSD generos e alternativa perfectă la un hard disc, doar că nu e la fel de accesibil. Autonomia laptopurilor mai compacte e generoasă pentru că sunt introduse baterii mai bune care nu afectează portabilitatea. Un laptop atât de ușor trebuie să aibă o durată de funcționare pe măsură, că doar vreți să-l luați la locul de muncă, la facultate sau chiar într-o excursie.

Păreri pro și contra

Chiar dacă e pe negru, finisajele sunt premium – balama argintie, touchpad cu contur argintiu, marginile laptopul argintii, suprafață periată, capac nano-imprimat. Deci arată bine, iar cu un SSD atât de bun și cu un Core i5, laptop pornește rapid. Chiar și aplicațiile au un timp de pornire foarte scurt, unele chiar instant. Puteți spune adio cablului de rețea, deoarece tehnologia wireless WiFi ac e una de ultimă generație.

Acer Aspire S5-371-50GS arată foarte bine dar se mișcă ceva mai bine decât multe laptopuri de pe piață. Varianta din prezentarea de jos are Windows 10 preinstalat, deci e ceva mai scump decât cel de sus și acel sistem de operare îl puteți instala chiar și voi folosindu-vă de un stick USB.

Te-ar mai putea interesa