Acer Aspire S3-371-33214G50add, ultrabook ieftin

Acer Aspire S3-371-33214G50add e unul dintre cele mai ieftine ultrabookuri de 13 inci de pe piață. Finisajul acestui model e unul plăcut – șampanie, și prefer un așa fel de finisaj în locul. Nu e vorba de o serie prea nouă deci configurația sa e una cu IvyBridge și nu cu Haswell. E mai ieftin cu procesor din generația a 3-a iar diferențele nu sunt așa de mari (noile modele Haswell au un consum redus, dar nu sunt foarte performante). Cu siguranță, în acest buget nu veți găsi decât un ultrabook cu configurație office și acesta chiar merită.

Personal, nu-mi plac laptopurile cu unitate DVD ori prea grele deoarece apreciez portabilitatea dar și eleganța. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ultrabookul
Ultrabookul

Având în vedere că nu are DVD, dar are Linux și nu Windows, puteți opta să folosiți un stick USB pentru instalarea unui sistem de operare precum Windows 7. Nu-mi plac 8 și 8.1 deoarece nu folosesc acea interfață și cel pe 64 biți e perfect. Procesorul e un Core i3-3217U de 1.8GHz iar placă video integrată e Intel HD 4000.

Ecranul e cel uzual fără tehnologie touch ori prea multe caracteristici – 13.3 inci HD. Restul configurației cuprinde o memorie de 4 GB și un hard de 500GB. Deci e cea standard și nu cred că veți avea nevoie de mai mult, însă un SSD cred că ar îmbunătăți performanțele ultrabookului. Nu e nevoie de mai multă memorie RAM ori spațiu de stocare, dar trebuie să știți că și astfel de upgrade-uri (ale părții hardware) sunt limitate deoarece nu vorbim de un laptop uzual.

Pentru dimensiunile sale, veți beneficia de destul dotări: difuzoare integrate, card reader, HDMI, port audio, WLAN și USBuri 3.0. Poate că bateria de 3 celule pare prea mică, ea oferă peste 5 ore de autonomie în mod economic. Greutatea sa e una redusă și e normal să fie așa că doar e un ultraportabil – 1.3 kg.

Plusuri: autonomie de maxim 5.5 ore, aspect elegant – finisaj șampanie, preț foarte bun și portabilitate.
Minusuri: are Linux (cu o unitate externă DVD sau un stick îl puteți înlocui cu care vreți).

Acer Aspire S3-371-33214G50add e o alegere foarte bună dacă nu vă interesează partea multimedia a unui gadget portabil, dar nu vă oprește nimeni să vizionați filme ori să ascultați muzică pe el. Clipul de jos cred că vă poate ajuta să vă faceți o idee despre această serie ori acest model.

Te-ar mai putea interesa