Acer Aspire R7-572G-74501625ass, laptop convertibil

Acer Aspire R7-572G-74501625ass e o alegere bună pentru cei care au nevoie de un laptop dar nu și-ar permite atât o tabletă cât și un laptop performant. E o combinație bună iar dacă nu doriți să folosiți tastatura, se poate glisa acel ecran. Puteți opta doar să înclinați ecranul ori să-l întoarceți pe spate (mod display), puteți avea chiar și o tabletă (mod pad), dar nu e chiar așa de ușoară – 2.5 kg. AM mai văzut și alte configurații ale acestei serii, doar că aceasta pare a fi mai bună deci și prețul e oarecum justificat. Designul e destul de unic iar acel touchpad mi se pare destul de nefolositor. Ecranul tactil mi se pare la fel de bun doar că nu există opțiunea „click dreapta”.

Majoritatea laptopurilor au un preț destul de atractiv chiar și dacă au un ecran multi-touch, însă acesta se dovedește a fi unul chiar de gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ajustare ecran în funcție de preferințe
Ajustare ecran în funcție de preferințe

E un laptop de gaming pentru are un procesor Core i7 Haswell, 16GB RAM și placă video GT 750M. Nu are un spațiu de stocare mare, dar nici nu e nevoie având în vedere că există servicii online și un SSD mi se pare o alegere mai bună. Ecranul de 15 inci e unul deosebit deoarece are tehnologie touch, panou IPS și multi-touch. Din păcate procesorul său nu e unul foarte performant deoarece laptopul are o baterie de doar 4 celule. Deci dacă țineți și la o autonomie satisfăcătoare, nu puteați avea pretenții.

Placa video integrată are un consum mai mic iar în mod economic, procesorul Core i7-4500U e numai bun pentru orice deoarece bateria oferă cam 8 ore. Când veți viziona filme ori vă veți juca, autonomia scade drastic și ține și de luminozitatea setată. După cum am mai spus, există multe configurații și fiecare model are un nume.

Apreciez că nu are unitate DVD deoarece și așa laptopul vine cu Windows 8.1. Dar nici o tastatură numerică nu ar fi fost prea utilă deoarece tasate cu cifre veți găsi și în partea opusă dar dispuse pe orizontală.

Plusuri: are tastatură iluminată, bluetooth, autonomie mare, design plăcut, Windows 8.1, performanțe ridicate, ecran IPS 1080p etc.
Minusuri: prețul.

Acer Aspire R7-572G-74501625ass nu are un ecran detașabil iar prețul său poate fi singurul obstacol. Totuși există variante convertibile și de la alte branduri cu performanțe mai mici, dimensiuni reduse ori cu ecran detașabil.

Te-ar mai putea interesa