Acer Aspire R7-572G-5420121Tass, laptop cu touch

Acer Aspire R7-572G-5420121Tass e un laptop convertibil dar nu e unul foarte portabil, adică nu e și ultrabook. Am observat că are tastatura dispusă mai aproape de utilizator dar acel touchpad mi se pare destul de inutil, dar e prezent. Ecranul se poate ajusta ușor după cum se poate vedea și în poza de jos. Se poate întoarce ecranul pe verticală astfel că poate fi transformat într-o tabletă ori să folosiți ecranul precum o tabletă pe stand. Deci nu e un laptop clasic, de aceea și prețul e ceva mai mare.

Nu e accesibil și normal să fie așa deoarece ecranul e FullHD cu IPS iar tastatura e iluminată (o puteți activa ori dezactiva). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ajustare ecran în funcție de preferințe
Ajustare ecran în funcție de preferințe

Procesorul său de tip Core i5-4200U are o frecvență mică – 1.6GHz, deoarece are un consum mai redus decât restul și e nevoie de el deoarece bateria e de 4 celule. Astfel că autonomia laptopului e una obișnuită char dacă aparent ar fi mică – 5.5 ore maxim. Ecranul IPS de 15 inci e unul splendid în special datorită rezoluției 1080p. Acesta acceptă gesturi precum ecranele tabletelor datorită tehnologiei multi-touch.

Are 13GB de RAM, un hard de 1 TB și o placă video GT 750M de 2 GB. Deci e o configurație bună pentru uz multimedia: filme, muzică și jocuri. Puteți să-l folosiți și pentru editare foto ori video, deoarece ecranul oferă o imagine foarte detaliată. Dotările sale sunt cele clasice dar observ lipsa unității DVD care și așa era inutilă, la fel ca și tastatura numerică.

Are difuzoare, card reader, cameră web, porturi USB (chiar și 3.0), HDMI, bluetooth și altele. Acestea sunt dotările standard dar are și dotări speciale ca acea tastatură iluminată ori ecran IPS cu touch. Deci unghiurile de vizibilitatea a ecranului sunt imagine și le veți aprecia când vizionați filme. Greutatea sa e una de 2.5 Kg deci cât cea a unui laptop obișnuit și nu e subțire precum un ultrabook. Nici nu puteți avea pretenții la un laptop foarte portabil deoarece o configurați multimedia are nevoie și de o răcire eficientă.

Windows 8.1 e cea mai bună alegere având în vedere driverele disponibile.

Plusuri: placă video dedicată, autonomie de 5 ore, tastatură iluminată, procesor Core i5, bluetooth etc.
Minusuri: nu e accesibil.

Acer Aspire R7-572G-5420121Tass e un laptop cu tehnologii noi și care poate concura chiar și cu câteva ultrabookuri (considerând prețul). Jos e un video review al acestei serii pentru a vedea cum arată, iar designul e același indiferent de configurație.

Te-ar mai putea interesa