Acer Aspire R7-571-53331212ASS, laptop convertibil cu ecran multi-touch

Laptopul Acer Aspire R7-571-53331212ASS e unul foarte reușit deoarece e precum acele tablete convertibile. Deci ecranul nu e detașabil iar partea de jos nu e de tip stație de andocare. Îmi place că acel touchpad e poziționat sus și nu mai stă în care, dar și așa nu prea îi mai văd rostul având în vedere că ecranul e unul tactil cu gesturi. Pentru mai multe detalii despre cum poate fi folosit, am pus acel clip de prezentare la final. Prețul său mi se pare justificat având în vedere că ecranul e de 15 inci și de tip 1080p. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Poate că din pozele postare mai jos nu vă puteți face o idee, de aceea există și un clip la final. Oricum, din poza a doua se poate observa cum se poate înclina ecranul, dar și așa are panou IPS.

Tastatura
Tastatura
Ajustare ecran în funcție de preferințe
Ajustare ecran în funcție de preferințe

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Ivy Bridge Core i5 model de 1.8 GHz, astfel consumul e mai redus. De aceea bateria de 4 celule oferă până la 4 ore de autonomie (cât un laptop obișnuit). Spre deosebire de alte laptopuri, acesta aduce un ecran de 15.6 inci cu rezoluție 1080p și tehnologie senzitivă. Panoul e de tip IPS pentru unghiuri mai bune, iar din lateral se observă că e un design foarte subțire.

Memoria RAM mi se pare prea mare pentru ce poate fi folosit, adică e vorba de 12 GB (6GB erau suficienți pentru actualele aplicații). Spațiul de stocare e modest dar suficient pentru un utilizator office – 500GB (un hdd extern poate fi o soluție). Ca și dotări are difuzoarele stereo, cameră web, card reader, USBuri, HDMI, bluetooth etc. Ca și un laptop, are nevoie de un router wireless pentru conectare wireless la internet.

Sistemul de operare preinstalat e bun având în vedere că e versiunea 8 pe 64 de biți, dar nici nu recomand unul mai vechi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie satisfăcătoare dar putea fi mai bună, ecran superb, funcționalitate, design și performanțe decente.

Minusuri: baterie de 4 celule.

Concluzie

Acest Acer Aspire R7-571-53331212ASS e recomandarea mea pentru cei care doresc un laptop ceva mai deosebit și care poate înlocui o eventuală tabletă. Jos puteți viziona acea prezentare de care vă ziceam anterior. Chiar dacă vi se pare scump poate fi achiziționat în rate ori puteți alege un laptop cu touch-screen mai ieftin deoarece acesta nu e primul.

Lasă un comentariu