Acer Aspire One Happy2 N57Doo

Netbook-ul Acer Aspire One Happy2 N57Doo e recomandarea mea pentru cei care au nevoie de un mini laptop cu software licenţiat (Windows). Adică celor care nu doresc să-şi mai bată capul cu formatări şi instalări. O alternativă la fel de interesantă e Happy2 N57Dyy (galben). Configuraţie e oarecum decentă (procesor Dual Core) şi spun aste deoarece memoria de 1 giga e suficientă având în vedere că e vorba despre un Windows 7 Starter. Design-ul e destul de reuşit atât la exterior cât şi la interior. Îmi place că pentru noua serie -Happy 2- s-a optat pentru culori plăcute şi nu ţipătoare. Plus că acesta are un preţ foarte atractiv şi nu aveţi nevoie de un buget prea mare pentru a-l achiziţiona. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe portocaliu
Ecran

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Intel Atom modelul N570 care e unul cu două nuclee. Acesta vine cu placa video Intel GMA 3150 integrată în chip pentru a oferi performanţe ceva mai bune şi are o frecvenţă mare – 1.6 GHz. Acesta împreună cu ecranul de 10.1 inci LCD LED fac ca filmele HD să ruleze decent la o calitate video decentă în special că ecranul are o rezoluţie 600p. Capacitatea memoriei RAM e de 1 giga dar la o frecvenţă de 1066 MHz şi poate fi extinsă la 2 dacă se doreşte.

HDDul SATA din acesta are un spaţiu de stocare de 250 de giga. Sincer, având în veder că un Window costă la câteva sute de lei, nu putem avea prea multe pretenţii. Aici mă refer şi la acumulatorul de 3 celule. La capitolele comunicaţii şi multimedia are WLAN, difuzoare stereo, cameră web şi cititor de carduri.

Pe partea de porturi are VGA pentru conectarea unui monitor/videoproiector, mufă LAN pentru conectarea la reţea/internet, trei USBuri 2.0, microfon şi o ieşire audio pentru căşti sau sistemul audio.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: e foarte uşor (1.2 kilograme), autonomie decentă dar se putea şi mai bine (4 ore), sistem de operare Windows 7, multe porturi şi arată impecabil.

Minusuri: hardul putea fi unul mai mare dar având în vedere cât costă şi că are şi Windows, puteţi opta chiar şi pentru un HDD extern dacă credeţi că nu vă ajung cei 250 de giga.

Concluzie

Acest Happy2 N57Doo e bun atât pentru acasă cât şi la locul de muncă. Poate fi o alternativă ieftină de tip Office la un laptop dar şi mai portabilă, fiind mai mic dar şi mai uşor. Aşa arată acest mini laptop pe portocaliu:

Te-ar mai putea interesa