Acer Aspire One Happy-2DQgrgr

În acest review, voi scrie despre un netbook Acer de culoare verde şi anume de acest netbook Acer Aspire One HAPPY-2DQgrgr cu procesor Intel Atom N450. Mai sunt şi alte modele cu aceleaşi specificaţii dar de culori diferite: roz (Happy-13DQpp), albastru (Happy-13DQb2b) şi mov (Happy-13DQuu). Preţul acestuia este de circa 1.000 de lei. Culoarea este foarte bine aleasă, deoarece se potriveşte cu alb şi cu aspectul lucios al acestui mini laptop.

Preţul este unul foarte mic în comparaţie cu altele care au aceste specificaţii, aici mă refer la procesorul cu două nuclee, memorie RAM de tip DDR3 şi cameră web de 1,3 MP. Sunt multe lucruri ce-mi plac la el. Primul ar fi design-ul foarte reuşit cu tastatura ce ajunge până în margini numită şi full-size. Tastele sunt foarte plăcute la atingere. Touchpad-ul foarte uşor de utilizat, deoarece are multitouch, nemaiavând nevoie de scroll sau ale funcţii alte touchpad-ului.

Sunt multe motive pentru care merită achiziţionat un astfel de mini laptop, cel mai bun motiv ar fi că are o autonomie foarte ridicată, 8 ore. În continuare voi prezenta specificaţiile acestuia, păreri pro şi contra sau plusuri şi minusuri.

Poze

Ecran
Verde lime

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel Atom N450 e cu două nuclee şi are un consum mic de curent deoarece are o frecvenţă de 1,6GHz. Cache-ul procesorului este de 512 KB, iar tehnologia e de 45nm. Diagonala display-ului este de 10,1 inci cu o rezoluţie optimă de 1024 cu 600 pixeli. Imaginile, filmele şi fotografiile pot fi văzute la o claritate superioară sau contrast ridicat datorită ecranului de tip LCD cu tehnologie nouă de tip LED.

Memoria RAM a acestui gadget mobil este de 1 giga, şi consider că este mai mult decât este nevoie pentru că este de tip DDR3 şi are o frecvenţă de 1066Hz.Având în vedere că majoritatea netbookurilor au memorie ram de tip DDR2 şi procesor mai vechi cu un singur nucleu, acesta are un avantaj superior clasându-l printre cele mai bune mini laptopuri.

Hard disk-ul este de tip SATA şi îşi face bine treaba deoarece are 5400 de rotaţii pe minut. Spaţiu de stocare de 250 de giga e unul foarte mare. Nu necesită un hard disk de 7200 de rotaţii pe minut sau unul mai mare pentru că nu i-aş vedea rostul, pentru că eu nu aş avea ce face cu atâţia giga. Majoritatea spaţiului ocupat pe hard disk este alocat filmelor pe care nu le-am văzut încă, şi vreo 5 giga de muzică.

Placa video 3150 de la Intel îşi face bine treaba, deoarece suportă clipuri şi filme de tip HD, adică de 720p. Poţi folosi chiar şi aplicaţii grafice 3D pe acesta. Pentru o vizionare mai plăcută a filmelor, acest netbook Acer Aspire One HAPPY-2DQgrgr mai are şi difuzoare stereo.

Camera web este una foarte performantă şi poate fi utilă pentru cei ce corespondează pe Messenger sau Skype. Dacă nu ştiaţi sunt puţine netbook-uri care au cameră web de 1,3 MP.

Mai are şi cititor de carduri pentru diverse modele printre care şi cele SD de la aparatele foto pentru a nu vă mai complica cu cabluri şi alte prostii. La capitolul porturi şi conectivitate, are Wi-Fi, port VGA, 3 USB-uri pentru periferice (mouse, imprimantă etc.), intrare audio, microfon şi reţea RJ-45.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este undeva la 8 ore datorită procesorului dual core care consumă foarte puţin.

Sistemul de operare cu care vine ca şi cadou este Windows 7 Starter oferit de Microsoft. Am scris ca şi cadou, pentru că preţul nu este afectat. Acesta e cea mai pună opţiune pentru el, Windows XP îl încetineşte, iar netbookul nu funcţionează la performanţă maximă.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, este ieftin şi are cele mai bune specificaţii posibile la momentul actual. Se adresează celor ce au nevoie de un netbook la birou, acasă sau în excursie. Are autonomie foarte bună, RAM de tip DDR3 şi procesor Dual Core.

Chiar dacă nu aveţi o cameră web wireless sau fără fir la PC, camera web a acestui mini laptop îşi face treaba deoarece este de 1,3 MP.

Ca minusuri, nu are bluetooth şi 3G. Bluetooth-ul de cele mai multe ori este pus doar de umplutură pentru că mulţi nu-l mai folosesc. 3G-ul ar fi fost util însă există Internet cu modem pe USB oferit de diferite companii.

Concluzie

Sper că am reuşit să vă lămuresc în legătură cu acest netbook Acer Aspire One HAPPY-2DQgrgr, pe care l-aş cumpăra fără ezitare dacă aş avea nevoie de unul numai că într-o altă culoare, probabil albastru. Din punct de vedere al preţului, este un produs competitiv deoarece are cel mai bun raport calitate/preţ.

Te-ar mai putea interesa