Acer Aspire One Happy-13DQuu

În acest review voi scrie despre un netbook nou de la Acer şi anume acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQuu care este de culoare mov şi are procesor Intel Atom N450. Dacă nu ştiaţi există o întreagă serie cu acest nume Happy sau Fericit. Această serie a primit acest nume pentru că vine în diferite culori vii: mov, verde (Happy-2DQgrgr), albastru (Happy-13DQb2b) şi roz (Happy-13DQpp).

Preţul unui astfel de mini laptop este undeva la 900 de lei, şi sunt doar trei culori disponibile, mai puţin cea roz. Este un mini laptop performant şi datorită memorie de tip DDR3 şi a hard disk-ului de 5400 de rotaţi pe minut. Preţul acestuia este cu vreo 50 de lei mai mare ca a celorlalte două, dar eu nu înţeleg de ce pentru că specificaţiile tehnice sunt aceleaşi.

Eu nu sunt posesorul unui netbook şi probabil nici nu voi fi pentru că nu-mi plac display-urile mici de 10 inci, nici de 12, 13 sau 14, sunt un fan de laptopuri dacă pot spune aşa şi nu m-aş putea obişnui cu unul cu ecran mai mic de 15,6. Dacă chiar ar fi să-mi aleg unul dintre toate netbook-urile pentru cei pasionaţi de aceste gadget-uri mici… l-aş alege pe acesta dar pe o altă culoare, probabil albastru, deoarece sunt puţine netbookuri cu memorie RAM DDR3, procesor dual core şi cameră web de 1,3 MP. Astfel, aplicaţii vor rula şi vor procesa date destul de rapid, în comparaţie cu vechile modele. Un avantaj major pe care-l are un netbook în comparaţie cu un laptop, ar fi acela că poţi tasta mai repede datorită tastaturii mai mici şi mai înguste.

Poze

Ecran
Tastatură

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul e de la Intel, Atom N450 de tip dual core, tehnologie 45 nm, cache de 512 KB şi frecvenţă de 1660 MHz. Display-ul are o diagonală de 10,1 inci cu o rezoluţie maximă de 1024 cu 600 pixeli. Claritatea filmelor, clipurilor de pe Youtube şi a pozelor este foarte ridicată datorită ecranului de tip LCD cu tehnologie LED.

Memoria RAM e de 1 giga la o frecvenţă de 1066Hz şi de tip DDR3 cum am specificat anterior, care-i oferă o viteză mai bună de procesare a datelor, dar şi aplicaţii vor rula mai rapid. Aceasta poate fi mărită la 2 giga prin înlocuirea memoriei de deja instalate.

Hard disk-ul este de 5400 de rotaţii pe minut cu un spaţiu de stocare de 250 de giga, suficient de mare pentru stocarea datelor de tip video, foto etc. Viteza hard disk-ului e foarte bună deoarece o întâlnim chiar şi pe multe laptop-uri.

Placa video chiar dacă este de tip integrată de la Intel pe nume 3150, ea poate decoda clipuri şi filme în format HD sau 720p. Deci veţi primi o calitate superioară pentru aceste formate de tip video la un preţ zic eu bun. Ca un plus, acesta mai vine cu difuzoare stereo.

Camera web este de 1,3 MP, nici laptop-ul meu nu are aşa o cameră web atât de bună, a mea fiind de numai 0,3 MP. Dar sincer, eu nici nu o folosesc. Acesta mai este dotat şi cu cititor de carduri, pentru cei ce posedă aparate foto şi nu se mai complică cu cabluri de date şi alte treburi.

La capitolele conectivitate şi porturi, acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQuu are: VGA pentru conectarea unui monitor pentru cei ce vor să vizioneze filme la dimensiuni ceva mia mari, 3 USB-uri, microfon, reţea RJ-45, intrare audio şi Wireless Lan sau Wi-Fi.

Bateria de 6 celule împreună cu procesorul foarte economic, fac ca autonomia să ajungă la circa 8 ore, poate chiar mai mult sau mai puţin depinde cum setaţi luminozitatea şi ce aplicaţii folosiţi pe moment.

Cu toate acestea, el cântăreşte numai 1,25 kilograme, iar sistemul de operare bineînţles vine de la Microsoft şi anume Microsoft Windows 7 Starter. Această variantă foloseşte cele mai puţine resurse, de aceea este cel mai recomandat pentru netbook-uri. Nu recomand XP pe un asemenea gadget mobil.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, are tastatură foarte bine realizată de tip full-size, adică ajunge până la margini. Procesorul consumă foarte puţin pentru că are o frecvenţă scăzută, dar are performanţe bune deoarece e cu două nuclee. Poate rula fişiere de tip 720p fără probleme.

Camera web înregistrează impecabil putând fi foarte utilă pentru cei ce folosesc Skype sau Messenger, sau chiar şi alte programe de socializare de acest fel.

Ca minusuri, nu are 3G şi bluetooth.

Concluzie

Este un model cu siguranţă nou, vine de la un producător de încredere şi cunoscut. Un alt plus pe care nu l-am precizat este faptul că vine în multe culori, deci poate fi un gadget ce se poate potrivi cu altele din punct de vedere al culorii.

Acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQuu l-aş recomanda celor ce nu posed un mini laptop sau care au avut unul şi nu era destul de performant, deoarece poate fi util atât acasă cât şi când sunteţi plecaţi.

Te-ar mai putea interesa