Acer Aspire One Happy-13DQpp

În acest review voi prezenta acest netbook Acer Aspire One HAPPY-13DQpp care este de culoare roz şi vine cu procesor Intel Atom model N450. Preţul acestuia este undeva la 900 de lei. În afară de acest model roz, mai sunt alte trei modele care vin în diferite culori: verde (Happy-2DQgrgr), mov (Happy-13DQuu) şi albastru (Happy-13DQb2b).

Acesta este şi cel mai ieftin model din seria Happy, fericit. Celelalte au preţuri peste 1.300 de lei. Pot spune că este un mini laptop destul de performant deoarece are memorie RAM de tip DDR3 şi har disk-ul are o viteză de rotaţie de 5400 de rotaţii pe minut. Acest model este recent apărut motiv pentru care nu prea este aşa de cunoscut şi nu prea sunt multe review-uri la acest produs.

Dar pot spune că acest model e unul foarte reuşit deoarece are toate specificaţiile necesare pentru a deveni unul performant, iar pe deasupra are şi un desin foarte reuşit, de tip lucios. Are destul de multe caracteristici speciale, porturi care le voi prezenta la specificaţii tehnice. Deasemenea voi enumera nişte păreri pro şi contra achiziţiei acestui gadget.

Poze

Ecran
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior toate modelele din această serie au aceleaşi specificaţii. Ecranul e de 10,1 inci de tip LCD cu tehnologie LED la o rezoluţie de 1024 cu 600 pixeli. Procesorul vine de la Intel model N450 cu două nuclee, cu tehnologie 45nm, la o frecvenţă de 1,6 GHz şi cache de 512 KB.

Memoria RAM este de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz şi capacitate de 1 giga. Capacitatea maximă este de 2 giga, deci dacă doriţi să faceţi un mic upgrade, puteţi să-l faceţi fără griji. Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 250 giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut. Pot spune că hard-ul este unul foarte silenţios şi nu se încălzeşte.

Placa video este integrată oferită de Intel, numită GMA 3150 care poate rula fără probleme filme sau clipuri de tip HD sau 720p. Deci, acest netbook Acer este unul bun pentru vizionarea filmelor preferate la calitate bună, cât despre claritatea imaginilor… pot spune că este foarte bună datorită contrastului ridicat oferit de tehnologia LED.

La capitolul multimedia, stă foarte bine deoarece are difuzoare stereo, cameră web de 1,3 MP şi cititor de carduri. După cum observaţi epoate fi un gadget pentru ascultarea melodiilor preferate datorită difuzoarelor incorporate de tip stereo.

Camera de 1,3 MP este una foarte bună şi este una foarte rar întâlnită la laptopuri sau netbookuri. Cu ajutorul ei puteţi coresponda cu alţii, pe Skype sau alte programe, fără să vă faceţi probleme în legătură cu calitatea imaginii. Deasemenea puteţi filma mici clipuri, cu toate momentele plăcute întâlnite pe parcursul unei călătorii sau chiar acasă.

La capitolele conectivitate şi porturi, are port VGA (pentru conectarea unui monitor dacă doriţi să vizualizaţi filme la dimensiuni la mari), microfon, intrare audio, 3 USB-uri 2.0 şi Wi-Fi. Autonomia bateriei de 6 celule este undeva la 8 ore datorită procesorului foarte econom şi depinde cum vă setaţi luminozitatea, deoarece acesta poate scădea. Are o greutate de 1,25 kilograme şi are sistem de operare Windows 7 Starter instalat.

NU încercaţi să puneţi Windows XP pe acesta deoarece performanţele acestuia vor scădea drastic, iar cei 1 giga de memorie RAM nu vă vor ajunge.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin, practic şi mic, performant şi vine de la un producător cunoscut. Are un design reuşit, iar cu ajutorul tastaturii full-size (până în margini) şi înghesuite puteţi scrie foarte repede.

Ca minusuri, Acer Aspire One HAPPY-13DQpp nu are bluetooth.

Concluzie

Sper că v-am convins că acest netbook Acer Aspire One HAPPY-13DQpp este unul ce merită cumpărat, numai depinde în ce culoare-l doriţi. Acest model roz se adresează persoanelor de gen feminim, deci poate fi un cadou perfect pentru iubită, fiică sau soră.

Lasă un comentariu