Acer Aspire One Happy-13DQb2b

Acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQb2b cu procesor Intel Atom N450,cu ecran de 10.1 inci, 1GB de RAM, 250GB, baterie de 6 celule, Windows 7 şi Android este defapt un mini laptop. Preţul este undeva la 900 lei şi consider că este unul foarte bun. Acesta vine în patru variante, fiecare având o altă culoare. Dacă ar fi să aleg unul dintre ele, probabil l-aş alege pe acesta albastru, deoarece albastrul se asortează cu nuanţele de culori ale Windows-ului.

Este singurul netbook care vine în culori vii sau „ţipătoare”, şi anume: mov sau lavender purple (Happy-13DQuu), verde sau lime green (Happy-2DQgrgr), roz sau candy pink (Happy-13DQpp) şi albastru sau hawaii blue (b2b). Toate cele patru vin în aceeaşi configuraţie. Însă la eMAG sunt disponibile doar trei dintre cele patru, mai puţin cel roz. Cu siguranţă nu este un model ce poate fi luat în excursii montane, pentru este de culoare albă în mare parte iar aspectul este unul lucios, astfel zgârieturile iasă mult în evidenţă.

Poze

StartUp
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehinice

Acest netbook vine cu un procesor foarte bun şi anume Intel Atom model N450 la o frecvenţă de circa 1,6GHz şi cache de 512KB. Diagonala ecranului de tip LCD LED este de 10,1 inci la o rezoluţie maximă de 1024 cu 600 pixeli.

Memoria RAM este una foarte bună chiar dacă e doar de 1 giga deoarece este de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz. Hard disk-ul de tip SATA este de 250GB la 5400 de rotaţii pe minut.

Placa video e ca şi la alte modele de netbook-uri şi anume integrată de la Intel, dar la acest model vom găsi una ceva mai bună şi anume varianta 3150 care poate face faţă formatelor video de tip 720p sau HD. Camera web este una foarte bună fiind de 1,3 MP. Mai are şi difuzoare stereo, cititor de carduri etc.

Ca şi porturi şi conectivităţi acesta are: un port VGA, 3 USB-uri, microfon, intrare audio, reţea de tip RJ-45 şi Wi-Fi. Are o greutate de 1,25 kilograme, deci poate fi un gadget portabil uşor.

Autonomia bateriei de 6 celule e de 8 ore, care m-a dat pe spate deoarece nu prea vezi netbook-uri Acer cu o asemenea autonomie.

Sistemul de operare e bineînţeles Windows 7 Starter, pe care-l şi recomand deoarece are cel mai mic consum de resurse pentru un asemenea mini laptop.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, acesta are procesor foarte rapid pentru un mini laptop iar împreună cu cei 1 giga de RAM de tip DDR3 nu vei mai avea nevoie de mai mult pentru navigare pe Internet, vizionare filme, ascultare muzică şi altele. Nu e un netbook pentru jocuri, dar asta nu înseamnă că nu merg deloc pe acesta.

Hard disk-ul este unul foarte rapid, acest model îl găsim şi pe majoritatea laptop-urilor între 1500-2500 de lei, mă refer la cel cu 5400 de rotaţii pe minut. Dacă ai dori să optezi pentru unulmai rapid, dar nu aş vedea pentru că ai face una ca acesta, va trebui să mai scoţi ceva bani din buzunar (200 de lei). În plus vei avea un hard în plus cu care nu mai ai ce face. După mine cele 5400 de rotaţii pe minut sunt suficiente pentru că şi eu am un astfel de hard disk pe laptop, şi nu am probleme.

Camera web e probabil cea mai bună cameră web  întâlnită la netbook-uri, nici laptop-ul meu nu are o asemenea cameră web. Cu ea poţi filma momente plăcute din viaţă, sau te poţi plimba cu netbook-ul prin casă în timp ce socializezi cu cineva pe Skype sau Messenger prin soft-ul oferit de aceştia.

Design-ul foarte reuşit, iar aspectul glossy sau lucios oferă un aspect ceva mai scump asupra acestui Acer Aspire One Happy.

Ca minusuri, acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQb2b nu are 3G şi bluetooth.

Concluzie

Acest netbook Acer Aspire One Happy-13DQb2b nu e un minilaptop sau netbook pe gustul meu deoarece nu-mi plac culorile vii şi prefer notebook-uri de 15.6 inci sau chiar mai mari de culori închise. Ca funcţionalitate primeşte nota 10, ca design şi preţ competitiv, şi în rest un produs de recomandat sau de făcut cadou persoanei iubite şi nu numai. Sper că v-am oferit suficiente motive pentru a vă convinge că acest produs este unul foarte bun.

Lasă un comentariu