Acer Aspire One D257-N57Cbb

Netbook-ul Acer Aspire One D257-N57Cbb e un model de anul acesta şi vine dotat cu procesor Intel de tip dual core, 2 giga de RAM şi sistem de operare Linpus. Sistemul de operare cu care vine e unul mai special – Linpus Lite for MeeGo – şi e un OS care va boot-a foarte rapid, iar consumul de resurse e foarte redus. Din păcate nu are browser-ul Chrome dar are Firefox şi alte aplicaţii utile.

În opinia mea preţul e unul meritat deoarece procesorul are două nuclee, memoria RAM e de 2GB, iar autonomia beteriei e de undeva la 8 ore. Fiabilitatea laptopului e şi ea foarte bună, chiar dacă are doar 1 an garanţie (există posibilitatea extinderii garanţiei până la 3 ani, deci nu trebuie să vă faceţi probleme). Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Capac

Specificaţii tehnice

Acer AOD257-N57Cbb are un ecran de 10,1 inci dar puteţi urmării filme HD fără probleme deoarece e un ecran aproape HD, iar placa video are suport HD. Dacă ecranul vi se pare cam mic atunci există posibilitatea ataşării unui ecran extern prin VGA şi aşa o să vedeţi filme la o calitate superioară.

Hardul e de 320 de giga şi cred că această capacitate e una bună, iar dacă nu o să vă ajungă atunci există posibilitatea să conectaţi un hard extern pe USB.

Placa video e una integrată mai exact un model 3150 pe care vor merge jocurile însă eu vă recomand să folosiţi acest D257-N57Cbb doar pentru navigat pe web, ascultat muzică şi eventual vizionat un film HD.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, are o greutate redusă (1,3 kilograme), e performant (are procesor Intel Atom dual core şi memorie RAM de 2GO) şi autonomia e foarte bună graţie bateriei cu 6 celule şi tehnologiei Intel cunoscută datorită consumului redus de curent.
Contra: ecranul nu are rezoluţie HD completă.

Concluzie

Acer D257 e un model apărut de curând şi chiar dacă are câteva lipsuri (neimportante) eu cred că e de nota 9+. Alături e un clip (video preview) care vă va prezenta sistemul de operare despre care vorbeam în introducerea acestui articol. (Dacă nu vă place acest Linux atunci există posibilitatea instalării Windows 7. Se poate instala Windows XP, dar o să fie problemă cu driverele şi numai o să vă stresaţi degeaba.)

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Acer Aspire One D257-N57Cbb”

  1. Am un Aspire One D257 la fel ca in descrierea de mai sus. Am instalat Win 7 pe el si am luat driverele de pe siteul Acer dar can folosesc Wi-Fi-ul pt navigare pe net calculatorul se blocheaza ne putand sa mai fac nimik cu el shi trebuie sa il sting din buton altfel nu are nici o reactie. Acest lucru se intampla doar cand sunt conectat la wireless cand folosesc cablul de internet nu am nici o problema in a naviga downloada etc. Daca m-ati putea ajuta cu un sfat as fi tare recunoscator . Multumesc anticipat. Cu stima Bucur A.

  2. Pe site-ul producătorului sunt mai multe drivere http://bit.ly/yezK8t (cred că ultimul din listă e pentru netbookul tău). Poți să-l dezinstalezi și să-l instalezi din nou, iar dacă nu merge nici așa, încearcă un alt sistem de operare (Windows 7 Starter sau Ultimate – nu știu care-l ai tu). Driverele se pot instala și cu un Windows Update, te conectezi la internet prin cablu de rețea (dacă ai RDS sau mai sțiu eu ce furnizor).

  3. Am pe el Windows 7 Ultimate. Update-urile sunt la zi. Am sa incerc varianta cu reinstalatul driver-ului. Multumesc mult de sfat. Am sa revin cu un comentariu daca reusesc ceva.

Comentariile sunt închise.